• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummer med nellik og spinat

Skalldyr / Hummer

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 hummer, á 500 g
4 ss olivenolje
1/2 ts nellikpulver
salt
nykvernet pepper
500 g frisk spinat
4 ss smør
1 fedd hvitløk
nykvernet svart pepper
salt
1/2 kork pernod eller pastis

Bruksanvisning

Drep hummeren ved å stikke dem i hodet der det er avtegnet et kryss i skallet. Del dem i to på langs. Ta ut paven, fjern tarmen og riv av klørne. Kakk på klørne med baksiden av en tung kniv. slik at skallet sprekker rundt hele kloen. Krydre de halve hummerne med litt salt og nykvernet hvit pepper. Dryss forsiktig med litt nellik.

Sett en stor teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, legg i hummerklørne og stek dem i 10 minutter, de siste 5 minuttene under lokk. Ta dem ut og legg dem på stekeplate. Vask pannen, varm den opp igjen og ha i mer olje. Stek hummerhalvdelene med kjøttsiden ned på sterk varme i 3-4 minutter. Legg også hummerhalvdelene på stekeplaten og stek alt i ovn ved 200 C i 10 minutter.

Rens spinaten for de grove stilkene. Vask bladene gjentaatte ganger i kaldt vann slik at all sand blir borte. Ta spinaten i hendene og rust ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i ca en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det i flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Ha til slutt all spinaten i kjelen, kvern på svart pepper og rør inn pernoden.

Skalldyr / Hummer


Sum Oppskrifter 35 funnet


Farsert hummer

Farsert hummersalat

Gratinert hummer

Grillet hummer med estragonsmør

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet hummer med urtesmør

Grillet hummer på gresk vis

Grillet hummer på spansk vis

Hummer americaine

Hummer i krydret tomatsaus

Hummer i pikantsaus

Hummer Lady Curzon

Hummer med aïoli

Hummer med fløtesaus

Hummer med kremet limemousseline

Hummer med nellik og spinat

Hummer med pasta og basilikumsaus

Hummer med spinat og gressløksaus

Hummer naturell

Hummer på risseng

Hummerfrikassé

Hummergazpacho

Hummerkraft

Hummermousse i hvitvinsgelé

Hummermousseline med auberginevinaigrette

Hummerpaté

Hummerpudding

Hummerragu

Hummersalat

Hummersalat i kokosnøtt

Hummersmør

Hummerstuing

Hummersufflé

Kokt hummer

Vinkokt hummer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen