Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hakket stor løk
1 ss olivenolje
2 bunter brønnkarse
revet skall og saft av 1 appelsin
1 terning grønnsakbuljong
1 1/2 dl lettfløte
2 ts maismel
salt
nymalt svart pepper
kremfløte eller yoghurt til pynt
4 appelsinbåter
Ha løken i oljen i en stor kjele og la den surre forsiktig i 5 minutter til den er myk. Rør om iblant. Fjern eventuelt store stilker fra karsen og ha den oppi sammen med løken. Legg på lokk og kok karsen i ca 5 minutter til den er myk.
Tilsett appelsinskall og -saft. Løs opp buljongterningen i 6 dl vann og ha det i kjelen. Legg på lokk og la det småkoke 10-15 minutter. Mens suppen koker, blandet du fløte og maismel.
Ha suppen over i matmølle og bland den godt. Sil den om ønskelig. Ha suppen tilbake i kjelen, tilsett fløtejevningen og smak til med salt og pepper.
Kok suppen forsiktig opp igjen og rør om til den så vidt tykner. Smak til og server med litt fløte eller yoghurt samt en appelsinbåt som krystes over suppen før servering
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker