Flere resulteter finnes under oppskriften
2 squash, splittet på langs og delt i tre
1 rød paprika, renset og skåret i biter
1 gul paprika, renset og skåret i biter
1 aubergine, skåret i biter
1 ss lett vegetabilsk olje
500 g passata
200 g lett fløteost, f eks Philadelphia Light
salt
nymalt svart pepper
375 g tørket pasta
60 g pinjenøtter, ristet
1 neve frisk basilikum, plukket
Legg grønnsakene på en bakeplate kledd med aluminiumsfolie og pensle dem med olje. Sett dem på øverste rille under stekeovnsgrillen i ca 10 minutter til de er møre og litt svartsvidd. Vend dem fra tid til annen.
Ha passataen og fløteosten i en gryte og varm det forsiktig opp mens du rører til alt er godt blandet. Bland i grønnsakene og rør godt.
Hell i mellomtiden pasta opp i en stor gryte kokende vann og la den koke i 8-10 minutter, eller til den er al dente. La den renne godt av. Ha pastaen opp i grønnsakblandingen og vend forsiktig så alt blander seg godt. Hell pastablandingen over i et oppvarmet serveringsfat, og dryss pinjenøtter og basilikum oppå. Server straks.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker