• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ris med linser og løk

Salat og Vegetar / Vegetar

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g langkornet ris
250 g brune linser
5 store løk
1 ½ dl olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts mildt paprikapulver
salt
svart pepper
naturell yoghurt

Bruksanvisning

Legg risen i bløt i rikelig vann minst 1 time. Gå over linsene og fjern urenheter, skyll grundig i kaldt rennende vann. Skrell løken, finhakk to løk. Del de gjenværende tre løkene i to og skjær dem i tynne skiver.

Kok opp en stor kjele saltet vann og fosskok linsene i 10 minutter. Stek den finhakkede løken i 2 ss olje til den er brun over det hele. Rør ofte.

Slå vekk kokevannet fra linsene og rør inn den stekte løken og krydderne. Ha på rikelig salt og pepper. Hell på 1 ½ liter kaldt vann, kok opp og la det koke uten lokk i 10-15 minutter, til linsene er møre, men ikke har gått i oppløsning.

Slå risen i en sikt og skyll den. Ha risen i gryten og kok uten lokk i 5 minutter, til mesteparten av væsken er absorbert. Skru varmen ned så langt som mulig, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter.

I mellomtiden varmer du resten av oljen på middels varme i en stekepanne. Når oljen er svært varm, has den skivede løken i pannen og stekes i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til all løken er brun og karamellisert.

Legg ris- og linseblandingen i en stor bolle, dryss den sprøstekte løken over og hell oljen fra stekepannen over det hele. La det stå i 10 minutter før servering. Denne retten smaker også godt kald. Server sammen med naturell yoghurt.

Salat og Vegetar / Vegetar


Sum Oppskrifter 139 funnet


Alu Bharati

Artisjokk- og ostepai

Asparges og stekt paprika

Aubergine-lasagne

Auberginer med pestosaus

Avocado med eddiksaus

Bladsalat med urter

Blomkålsuppe med ost

Bringebærdessert med pasjonsfrukt

Broccoli - Blomkålgrateng

Broccoli- og kastanjeterrin

Broccoliburger

Brønnkarse- og potetsalat

Brønnkarsesuppe med appelsin

Bønnepostei

Bønner og erter med mynte

Carobkake

Cocktailsalat

De 18 lohaner

Ertesuppe

Falaffelburger

Falafler

Festgrateng

Feta-gryte

Fløteost-saus

Frokostpannekaker

Fruktdessert

Fruktfrokost

Fruktkake

Fruktkompott

Fylte kålblader bakt i soppsaus

Fylte paprika

Gazpacho

Gourmettallerken

Gratinert grønnsakform

Gratinerte kikerter og artisjokker

Gratinerte poteter

Gresk grønnsakomelett

Grønn salat

Grønne linser med søt løk

Grønnsakburgere

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte fra Midt-Østen

Grønnsakgryte med makaroni

Grønnsaklapper

Grønnsakpaté

Grønnsaksaus

Gulrotburgere

Gulrotform med ostesaus

Gulrotgryte

Gulrotsalat med sitron

Gyllen grønnsakpaella

Hasselnøttkake med epler

Hveteburgere

Hvitløk og olivenolje-saus

Hvitløkbakte tomater

Ingefærasparges med cashewnøtter

Ingefærkuler

Julestek

Kald basilikumsaus

Karritofu

Kikertpostei

Kjeks

Knust hvete med fennikel

Krydderpærer i sider

Krydrede bakte poteter

Krydrede epler

Krydret aubergine stekt i maismel

Kålrotsalat med ost

Kålsuppe

Lasagne med grønnsaker

Linsegryte

Linser og spinat med karri

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løksuppe

Mandel og purresuppe

Marits vafler

Nøtteburger

Nøttestek

Osteterte med epler og løk

Ovnsbakt squash med poteter og tomater

Ovnsbakte aubergineskiver

Panpizza med grønnsaker

Paprikagryte

Pasta med grillede grønnsaker

Pasta med kikert-saus

Pasta med sopp

Pasta primavera

Pastaskjell med spinat og ricotta

Pesto-saus med persille

Pizza med friske grønnsaker

Polenta og stekte tomater

Polentamos med blåmuggost og rosmarin

Potetmos med sennep

Purre- og broccolitarteletter

Purrekaker med stiltonost

Ratatouille

Ris med frø og krydder

Ris med linser og løk

Riskaker

Riskroketter med ost

Rødbeteburger

Rødkål med rosiner

Rørpasta med broccoli og chili

Sjampinjongpuddinger

Sjampinjongsaus med spinat

Sjokoladepudding i form

Smørstekte grønnsaker med sjalottløk

Sommergryte

Soppburger

Soppsaus

Spinat-saus

Spinatgalette med potet

Sprø salat med frukt

Squash-saus

Stekte hvitløktomater

Tabbouleh

Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker

Tagliatelle med hasselnøttpesto

Tahin og gomasio

Tempura

Tomat- og ostepai

Tomat-saus

Tomatsalat

Tomatsuppe

Tortellini med ostesaus

Valnøtt-saus

Valnøttsalat

Varm kornfrokost

Vegetarcouscous

Vegetargrateng

Vegetarisk pizza

Vegetarisk taco

Vegetariske biffer

Vegetarlasagne

Vegetarrisotto

Vintersalat

Wokede buketter med hasselnøtter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen