Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g snarkokt polenta
50 g smør
2 ss olivenolje
100 g smuldret gorgonzola
100 g mascarpone
bladene fra en kvast hakket rosmarin
havsalt
nykvernet svart pepper
Hell 6 dl vann i en kjele og varm det til kokepunktet. Hell i polentaen mens du rører kraftig med en tresleiv i 5 minutter på middels varme. Polentaen vil da tykne og stivne slik at det blir tyngre å røre, men fortsett for å unngå klumper.
Ha i smør, olivenolje og gorgonzola. Bland godt. Rør inn mascarpone, rosmarin og pepper. Salt om nødvendig, men husk at gorgonzolaen er svært salt. Bland og server.
Server gjerne en tomat- og olivensalat til.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker