Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss solsikkeolje
1 liten løk, hakket
2 hvitløkfedd, knust
175 g grønne linser
6 dl grønnsakbuljong
1 1/2 dl rødvin
1 ts finhakket frisk salvie
225 g stjerneløk, skrelt
50 g smør
50 g lyst demerarasukker
salt
nymalt svart pepper
25 g saltede cashewnøtter
timiankvister til pynt
Varm oljen i en gryte og fres løk og hvitløk myk. Tilsett linsene og la det putre forsiktig i 3 minutter.
Rør inn buljong, rødvin, salvie, salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 30 minutter til linsene er møre. Rør om iblant. Tilsett om nødvendig mer væske.
Stek i mellomtiden løken forsiktig i smør og sukker i 5-7 minutter til sukkeret begynner å karamellisere seg og løken så vidt er myk. Rør av og til.
Server linser og løk drysset med cashewnøtter og pyntet med timiankvister.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker