Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
1/4 ts sennepspulver
6 ss myk margarin
6 ss finrevet sveitser ost
2 ss vann
sprø salat til servering
Fyll:
2 ss smør
1 stor løk, finhakket
2 små epler, skrelt og revet
2 store egg
1 1/2 dl kremfløte
1/4 ts blandede tørkede urter
1/2 ts sennepspulver
125 g sveitserost
salt
nymalt svart pepper
Sikt hvetemel, salt og sennep til paiskallet i en bolle. Smuldre i margarin og ost. Tilsett vannet og bland til en deig. Dekk til og avkjøl i 30 minutter.
Smelt i mellomtiden smøret til fyllet i en panne, ha i løken og surr i 10 minutter slik at den blir myk, men ikke brun. Rør om iblant. Ha i eple og la det surre i 2-3 minutter, trekk pannen av varmen og la fyllet avkjøles.
Varm ovnen til 200 C. Kjevle ut deigen og kle en lett smurt 20 cm springform. Avkjøl i 20 minutter. Kle paiskallet med matpapir og fyll med tørkede erter. Stek skallet i 20 minutter.
Visp sammen egg, fløte, urter, sennep, salt og pepper. Riv tre firedeler av osten og rør den i eggeblandingen, skjær resten av osten i skiver og legg til side. Når paiskallet er stekt, fjerner du erter og matpapir og heller i eggeblandingen.
Legg osteskivene på toppen. Skru ned varmen til 190 C. Sett terten i ovnen i 20 minutter til fyllet så vidt er stivnet.
Serveres varm eller lunken med en salat.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker