Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor aubergine
salt
1 egg
1,2 dl melk
½ ts paprikapulver
½ ts kajenne
½ ts malt svart pepper
½ ts hvitløksalt
115 g fint maismel
olje til fritering
Del auberginene i skiver på 1 cm. Dryss salt over, og legg dem i et dørslag. La dem dryppe av seg i 30 minutter. Tørk av skivene med kjøkkenpapir.
Visp egget lett sammen i en lav bolle sammen med melk, krydder og hvitløksalt. Ha maismelet på en tallerken. Varm frityroljen.
Dypp hver aubergineskive i eggeblandingen. Drypp av overflødig væske i bollen igjen. Vend skiven i maismelet, legg den straks over i den varme oljen.
Stek tre eller fire skiver om gangen, snu ofte til de er gylne på begge sider. La dem dryppe av på kjøkkenpapir. Holdes varme til alle skivene er stekt. Serveres med en gang.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker