Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g blomkål, delt i buketter
175 g broccoli, delt i buketter
1 ss solsikkeolje
50 g hasselnøtter, finhakket
4 ss crème fraîche eller rømme
salt
nymalt svart pepper
chilipulver eller finhakket rød paprika
Del blomkål- og broccoli i jevnstore buketter. Varm oljen i en stor stekepanne eller wok, og stek bukettene under omrøring ved sterk varme i 1 minutt.
Reduser varmen og stek videre under omrøring i 5 minutter til, deretter tilsettes hasselnøtter, salt og pepper.
Når blomkål- og broccolibukettene er sprø og nesten myke, rører du inn crème fraîche eller rømme og varmer forsiktig til blandingen er så vidt gjennomvarm. Server bukettene omgående, drysset med chilipulver eller finhakket rød paprika.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker