• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vegetarcouscous

Salat og Vegetar / Vegetar

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ss olivenolje
2 løk i båter
2 skrelte sjalottløk
3 knuste og hakkete hvitløkfedd
1 frisk chili i terninger
1 ts paprikapulver
½ ts malt kanel
½ ts korianderfrø, støtt
½ ts spisskumfrø, støtt
4 kardemommebelger, støtt
en stor klype safrantråder
3 gulrøtter i 2,5 cm biter
2 pastinakk i 2,5 cm biter
½ butternutgresskar i 2,5 cm biter
2 squash i tykke skiver
1 boks flådde cherrytomater, 400 g
6 dl grønnsakkraft
1 boks kikerter, 400 g skylt og avrent
75 g rosiner
havsalt
nykvernet pepper
en bunt koriander, hakket til servering
Pinjekjernecouscous:
500 g couscous
75 g pinjekjerner
50 g smeltet smør

Bruksanvisning

Varm olivenoljen i en vid kjele. Ha i løk, sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i 2 minutter. Tilsett paprika, kanel, koriander, spisskum, kardemomme og safran, og la det surre videre i 3 minutter.

Ha i gulrøtter, pastinakk, butternut-gresskar og squash. La det surre i 5 minutter under stadig omrøring, slik at alle grønnsakene dekkes med krydder.

Ha i tomater, grønnsakkraft, kikerter, rosiner, salt og pepper. Pass på at alle grønnsakene er dekket med væske. Hvis ikke tilsetter du litt ekstra vann eller kraft etter behov. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter.

Hell couscousen i en kjele og fyll på med vann til det står 2,5 cm over couscousen. Kok opp, og la det småkoke i 3 minutter under stadig omrøring. Sil godt av.

Legg pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek dem over middels varme under konstant omrøring, til de er brune. Ha dem i den avsilte couscousen.

Hell smeltet smør over og krydre med salt og pepper. Løs opp grynene med en gaffel og ha couscousen over i en stor serveringsskål.

Legg de ferdige grønnsakene på toppen av couscousen og pynt med masse frisk, hakket koriander. Serveres varmt.

Salat og Vegetar / Vegetar


Sum Oppskrifter 139 funnet


Alu Bharati

Artisjokk- og ostepai

Asparges og stekt paprika

Aubergine-lasagne

Auberginer med pestosaus

Avocado med eddiksaus

Bladsalat med urter

Blomkålsuppe med ost

Bringebærdessert med pasjonsfrukt

Broccoli - Blomkålgrateng

Broccoli- og kastanjeterrin

Broccoliburger

Brønnkarse- og potetsalat

Brønnkarsesuppe med appelsin

Bønnepostei

Bønner og erter med mynte

Carobkake

Cocktailsalat

De 18 lohaner

Ertesuppe

Falaffelburger

Falafler

Festgrateng

Feta-gryte

Fløteost-saus

Frokostpannekaker

Fruktdessert

Fruktfrokost

Fruktkake

Fruktkompott

Fylte kålblader bakt i soppsaus

Fylte paprika

Gazpacho

Gourmettallerken

Gratinert grønnsakform

Gratinerte kikerter og artisjokker

Gratinerte poteter

Gresk grønnsakomelett

Grønn salat

Grønne linser med søt løk

Grønnsakburgere

Grønnsakgryte fra Malaysia

Grønnsakgryte fra Midt-Østen

Grønnsakgryte med makaroni

Grønnsaklapper

Grønnsakpaté

Grønnsaksaus

Gulrotburgere

Gulrotform med ostesaus

Gulrotgryte

Gulrotsalat med sitron

Gyllen grønnsakpaella

Hasselnøttkake med epler

Hveteburgere

Hvitløk og olivenolje-saus

Hvitløkbakte tomater

Ingefærasparges med cashewnøtter

Ingefærkuler

Julestek

Kald basilikumsaus

Karritofu

Kikertpostei

Kjeks

Knust hvete med fennikel

Krydderpærer i sider

Krydrede bakte poteter

Krydrede epler

Krydret aubergine stekt i maismel

Kålrotsalat med ost

Kålsuppe

Lasagne med grønnsaker

Linsegryte

Linser og spinat med karri

Løk- og aspargespai

Løkpai

Løksuppe

Mandel og purresuppe

Marits vafler

Nøtteburger

Nøttestek

Osteterte med epler og løk

Ovnsbakt squash med poteter og tomater

Ovnsbakte aubergineskiver

Panpizza med grønnsaker

Paprikagryte

Pasta med grillede grønnsaker

Pasta med kikert-saus

Pasta med sopp

Pasta primavera

Pastaskjell med spinat og ricotta

Pesto-saus med persille

Pizza med friske grønnsaker

Polenta og stekte tomater

Polentamos med blåmuggost og rosmarin

Potetmos med sennep

Purre- og broccolitarteletter

Purrekaker med stiltonost

Ratatouille

Ris med frø og krydder

Ris med linser og løk

Riskaker

Riskroketter med ost

Rødbeteburger

Rødkål med rosiner

Rørpasta med broccoli og chili

Sjampinjongpuddinger

Sjampinjongsaus med spinat

Sjokoladepudding i form

Smørstekte grønnsaker med sjalottløk

Sommergryte

Soppburger

Soppsaus

Spinat-saus

Spinatgalette med potet

Sprø salat med frukt

Squash-saus

Stekte hvitløktomater

Tabbouleh

Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker

Tagliatelle med hasselnøttpesto

Tahin og gomasio

Tempura

Tomat- og ostepai

Tomat-saus

Tomatsalat

Tomatsuppe

Tortellini med ostesaus

Valnøtt-saus

Valnøttsalat

Varm kornfrokost

Vegetarcouscous

Vegetargrateng

Vegetarisk pizza

Vegetarisk taco

Vegetariske biffer

Vegetarlasagne

Vegetarrisotto

Vintersalat

Wokede buketter med hasselnøtter

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen