Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g squash i tynne skiver, fjern skalkene
350 g skrelte poteter i terninger
1 boks hakkede tomater, ca 400 g
3 pressede hvitløkfedd
1 løk i tynne skiver
1 grønn paprika i tynne strimler
1 dl hakket persille
1 ts oregano
1 ts salt
¼ ts malt pepper
1 ½ dl olivenolje
1 ½ dl buljong eller vann
Legg alle ingrediensene lagvis i en stor, ildfast form med krydder mellom lagene. Drypp olje og buljong over. Stek formen ved 175 C i 90 minutter. Vend grønnsakene forsiktig av og til.
Server gjerne med tzatziki ( se egen oppskrift), en bolle oliven og litt skarp fetaost. Denne lettlagede, vegetariske retten kan også serveres som tilbehør til stekt kjøtt, pølser eller lignende.
Bringebærdessert med pasjonsfrukt
Fylte kålblader bakt i soppsaus
Gratinerte kikerter og artisjokker
Ingefærasparges med cashewnøtter
Krydret aubergine stekt i maismel
Ovnsbakt squash med poteter og tomater
Pastaskjell med spinat og ricotta
Polentamos med blåmuggost og rosmarin
Rørpasta med broccoli og chili
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Tagliatelle med ertesaus, asparges og bondevikker