Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g indrefilet av okse
butterdeig
friske grønnsaker
sopp
mandelpoteter
BEARNAISESAUS:
2 1/2 dl klaret smør
4 eggeplommer
REDUKSJON AV:
1 ss finhakket løk
grovkornet pepper
1/2 dl tørr hvitvin
finhakket estragon og persille
Oksefileten stykkes opp i stykker, 180-200 g fra midtstykket på fileten.
Krydres og brunes over det hele. Filetene settes kjølig. Nå skal indrefiletene pakkes inn i butterdeig.
Deigen kjevles 3 mm tykk, så lang at den går rundt kjøttet, pluss 2 mm overlapping, og 1 mm over kjøttet når du setter filetstykkene på høykant. Kle filetstykkene med butterdeig penslet med eggeplomme.
Sett filetstykkene på høykant i stekeovnen, som er forvarmet til ca 200 C, ca 15 minutter. La kjøttet hvile før servering.
Kok reduksjonen til halv mengde og avkjøl.
Pisk sammen eggeplommene, spe i det klarete smøret, smak til med reduksjonen. Tilsett fersk hakket estragon og salt.
Serveres med friske grønnsaker, mandelpoteter, sopp og bearnaisesaus.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)