• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bergens oksefilet (Hordaland)

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

800 g indrefilet av okse
butterdeig
friske grønnsaker
sopp
mandelpoteter
BEARNAISESAUS:
2 1/2 dl klaret smør
4 eggeplommer
REDUKSJON AV:
1 ss finhakket løk
grovkornet pepper
1/2 dl tørr hvitvin
finhakket estragon og persille

Bruksanvisning

Oksefileten stykkes opp i stykker, 180-200 g fra midtstykket på fileten.

Krydres og brunes over det hele. Filetene settes kjølig. Nå skal indrefiletene pakkes inn i butterdeig.

Deigen kjevles 3 mm tykk, så lang at den går rundt kjøttet, pluss 2 mm overlapping, og 1 mm over kjøttet når du setter filetstykkene på høykant. Kle filetstykkene med butterdeig penslet med eggeplomme.

Sett filetstykkene på høykant i stekeovnen, som er forvarmet til ca 200 C, ca 15 minutter. La kjøttet hvile før servering.

Kok reduksjonen til halv mengde og avkjøl.

Pisk sammen eggeplommene, spe i det klarete smøret, smak til med reduksjonen. Tilsett fersk hakket estragon og salt.

Serveres med friske grønnsaker, mandelpoteter, sopp og bearnaisesaus.

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bergens oksefilet (Hordaland)

Bergensk surstek (Hordaland)

Blodkurv av sau (Aust-Agder)

Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Dampepølse (Sogn og Fjordane)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Elgbiff (Oppland)

Elgkarbonader (Akershus)

Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)

Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)

Finker (Sogn og Fjordane)

Finnebiff fra Tana (Finnmark)

Fjellstuens viltgryte (Finnmark)

Flesk og duppe (Akershus)

Fleskepanne (Nordland)

Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)

Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)

Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)

Grisekurv (Telemark)

Grynpysje (Oppland)

Grytestek (Buskerud)

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

Hakkekjøtt av elghode (Akershus)

Hakkekjøtt med karri (Østfold)

Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)

Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Hodesylte (Hordaland)

Innmatpølse (Vestfold)

Jegerbiff (Oppland)

Jegergryte (Oppland)

Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Julesteik (Sogn og Fjordane)

Jægergryte (Sogn og Fjordane)

Kalv i kål (Akershus)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Kalvesuss (Vest-Agder)

Karbonader av rein (Oppland)

Kjekjøtt (Sogn og Fjordane)

Kjøtt og spa (Oppland)

Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)

Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)

Kjøttmatgryte (Vestfold)

Kjøttpølse (Sogn og Fjordane)

Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)

Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Lapskaus (Sogn og Fjordane)

Leverbiff av rein (Oppland)

Leverkake (Møre og Romsdal)

Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)

Norlandsgryte (Nordland)

Oksestek med grønnsaker (Akershus)

Oslogryten (Oslo)

Pempe (Sogn og Fjordane)

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Puspas (Hordaland)

Pølser (Sogn og Fjordane)

Reinsdyrsteik (Oppland)

Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)

Reinstek fra Neiden (Finnmark)

Rullepølse (Sogn og Fjordane)

Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)

Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)

Ryper i gryte (Oppland)

Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)

Samiske kjøttkaker (Finnmark)

Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Skræ (Sogn og Fjordane)

Slurring (Hedmark)

Smaalensgås (Østfold)

Smalahove (Hordaland)

Sodd (Nordland)

Sosakjøtt (Sogn og Fjordane)

Spekekjøtt av rein (Oppland)

Spekepølse (Oppland)

Spekepølse (Sogn og Fjordane)

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Sprengt lammelår (Nordland)

Stabbe (Sogn og Fjordane)

Stekt flesk med duppe (Hedmark)

Stuet bibringe (Østfold)

Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)

Sursteik (Akershus)

Suss (Telemark)

Svinemør (Møre og Romsdal)

Sylteflesk (Sogn og Fjordane)

Tromsø-biff (Troms)

Urtegravet oksefilet (Hordaland)

Vigramør (Møre og Romsdal)

Vossakorv (Hordaland)

Åkostfett fra Norddal (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen