• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g renskåret hjortekjøtt 100 g lettsaltet flesk eller bacon 1 ts salt 1 krm pepper 3-4 løk 4 dl kraft/vann 3-4 knuste einerbær 1 dl rømme evt salt

Bruksanvisning

Tørk kjøttet og skjær det i tynne skiver. Kjøtt fra bakpart er mørest, men bog eller hals kan også brukes. Skjær flesket i tynne skiver. Dryss salt og pepper på kjøttstykkene. Legg på en skive flesk og rull stykkene sammen. Surr dem med en tråd eller bruk tannpirker eller cocktailpinne av tre. Lettbrun margarin eller smør i en gryte eller panne og brun rullene pent rundt det hele. Rens og skjær løken i båter. Brun dem også. Slå på kraft (kokes på bein og slintrer) eller vann, og ha i einerbær. La rullene surre ved svak varme til de er møre. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er, og hvilket stykke det er. Visp i rømmen mot slutten av surretiden slik at den også koker med en stund, ca 10 minutter. Smak retten til med salt og pepper. Fjern tråder eller trepinnene. Serveres med kokte poteter og gjerne tyttebær. Kålrotstappe eller kokt kålrot og kokte rødbeter har vært vanlig tilbehør, men rosenkål er et godt alternativ. Sopp og noen einerbær setter ekstra spiss på retten.

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bergens oksefilet (Hordaland)

Bergensk surstek (Hordaland)

Blodkurv av sau (Aust-Agder)

Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Dampepølse (Sogn og Fjordane)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Elgbiff (Oppland)

Elgkarbonader (Akershus)

Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)

Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)

Finker (Sogn og Fjordane)

Finnebiff fra Tana (Finnmark)

Fjellstuens viltgryte (Finnmark)

Flesk og duppe (Akershus)

Fleskepanne (Nordland)

Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)

Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)

Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)

Grisekurv (Telemark)

Grynpysje (Oppland)

Grytestek (Buskerud)

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

Hakkekjøtt av elghode (Akershus)

Hakkekjøtt med karri (Østfold)

Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)

Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Hodesylte (Hordaland)

Innmatpølse (Vestfold)

Jegerbiff (Oppland)

Jegergryte (Oppland)

Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Julesteik (Sogn og Fjordane)

Jægergryte (Sogn og Fjordane)

Kalv i kål (Akershus)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Kalvesuss (Vest-Agder)

Karbonader av rein (Oppland)

Kjekjøtt (Sogn og Fjordane)

Kjøtt og spa (Oppland)

Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)

Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)

Kjøttmatgryte (Vestfold)

Kjøttpølse (Sogn og Fjordane)

Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)

Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Lapskaus (Sogn og Fjordane)

Leverbiff av rein (Oppland)

Leverkake (Møre og Romsdal)

Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)

Norlandsgryte (Nordland)

Oksestek med grønnsaker (Akershus)

Oslogryten (Oslo)

Pempe (Sogn og Fjordane)

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Puspas (Hordaland)

Pølser (Sogn og Fjordane)

Reinsdyrsteik (Oppland)

Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)

Reinstek fra Neiden (Finnmark)

Rullepølse (Sogn og Fjordane)

Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)

Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)

Ryper i gryte (Oppland)

Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)

Samiske kjøttkaker (Finnmark)

Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Skræ (Sogn og Fjordane)

Slurring (Hedmark)

Smaalensgås (Østfold)

Smalahove (Hordaland)

Sodd (Nordland)

Sosakjøtt (Sogn og Fjordane)

Spekekjøtt av rein (Oppland)

Spekepølse (Oppland)

Spekepølse (Sogn og Fjordane)

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Sprengt lammelår (Nordland)

Stabbe (Sogn og Fjordane)

Stekt flesk med duppe (Hedmark)

Stuet bibringe (Østfold)

Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)

Sursteik (Akershus)

Suss (Telemark)

Svinemør (Møre og Romsdal)

Sylteflesk (Sogn og Fjordane)

Tromsø-biff (Troms)

Urtegravet oksefilet (Hordaland)

Vigramør (Møre og Romsdal)

Vossakorv (Hordaland)

Åkostfett fra Norddal (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen