Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rensdyrkjøtt
1 ss olje
1 ss smør eller margarin
salt
pepper
3-4 dl kraft på terning
3 gulrøtter
8 små løk
1 paprika
8 poteter (mandelpotet)
1 dl finhakket kruspersille
Skjær kjøttet i mindre stykker, som til frikassé. Brun dem raskt i oljeblandet smør, la benene følge med, også under etterstekingen.
Krydre. hell over varmt vann eller kraft (terning). La kjøttet trekke under lokk ca. 30 minutter. Fjern benene når de er løsnet fra kjøttet.
Rens gulrøtter og skjær dem i lange staver. Renset løk skal ikke deles. Kjerne ut paprikaen og ta bort den hvite hinnen. Skrell potetene og skjær dem i jevne båter.
Bland alle grønnsakene samt potetene i gryten, spe med mer vann om nødvendig. Kok videre til grønnsakene er møre. Dryss over med persille.
Server rett fra gryten i halvdype tallerkener, og ta med rikelig av den gode kraften.
Som tilbehør anbefales råkostsalat av reven rødbete, hodekål og selleri i sitrondressing.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)