Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ kg lammelår 500 g løk margarin eller smør til steking SAUS: 30 g margarin 50 g hvetemel 6 dl kraft, evt vann evt salt ¼ ts pepper TILBEHØR: Erte- eller kålstuing Kokte poteter Tyttebær
Tørk av kjøttet med en klut oppvridd i varmt vann. Del det i passe serveringsstykker. Brun stykkene på begge sider i margarin eller annet fett. Skrell løken og skjær den i skiver. Brun den pent i margarin. Kok ut pannen med litt kraft eller vann og bruk sjyen i sausen. Brun smør og mel til sausen til det er kastanjebrunt. Rør ofte i bruningen. Avkjøl bruningen noe og spe med kraft og sjy, halvparten om gangen. Rør godt og la sausen koke opp mellom hver speing. Smak sausen til med pepper og eventuelt salt. Ha i kjøtt og løk, og la det surre ved svak varme til kjøttet er mørt, 60-90 minutter. Serveres med stuing, kokte poteter og tyttebær. Flatbrød hører med. Dette var gjestebudsmat før i tiden.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)