Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg bog av hjort eller rein 100 g bacon eller flesk 2-3 store løk 2 ss smør eller margarin til steking 1 ts salt ½ ts pepper 3 dl rødvin 150 g stenfrie svisker
Skjær kjøttet i strimler eller store terninger. Skjær flesket i skiver og rull dem sammen. Fest eventuelt med tannpirker eller lignende. Skrell løken og den den i båter. Lettbrun litt smør eller margarin i en stekepanne og brun flesket først, brun deretter kjøttet og løken. Tilsett litt mer stekefett om nødvendig. Legg alt etter hvert over i en kjele. Bruk ikke jerngryte når det tilsettes vin. Kok ut pannen med ca 1 dl vann eller kraft og slå det i kjelen. Ha i salt og pepper og hell på rødvinen. La det trekke ved kokepunktet til kjøttet er mørt, 60-90 minutter. Legg sviskene i mot slutten av koketiden, de skal bare bli gjennomvarme. Smak retten godt til. Ta ut pinnene i flesket. Server retten med potetmos eller kokte poteter til, gjerne også brunet sopp, enten ved siden av eller i gryten. Tomater kan brukes som pynt. Mykt eller hardt brød er også godt til.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)