Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ kg oksebibringe 1 ½ liter vann 2 ts salt 750 g gulrøtter 300 g selleri SAUS: 7,5 dl kraft 5 ss hvetemel 1 dl kaldt vann evt salt ½ bunt finklippet persille
Knekk ribbeina og del kjøttet slik at det får plass i kjelen. Kok opp vann og legg i kjøttet. Ha i salt. Kok opp og skum godt. La kjøttet trekke ved svak varme. Rens og skyll gulrøtter og selleri, del sellerien i 2-3 stykker. Legg gulrøtter og selleri oppå kjøttet. La alt koke ved svak varme til kjøttet er kokt, 2-3 timer. Sil fra kraften og kok den opp. Lag jevning av mel og vann og tilsett den under omrøring. La sausen koke i ca 10 minutter. Del oppkjøttet, fjern løse bein og legg kjøttet opp på et fat med gulrøtter og selleri på toppen. Slå sausen over og strø på persille. Kokte poteter og flatbrød til.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)