• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg kalvekjøtt fra bryst, bog eller lår
2 laurbærblad
hel hvit pepper
1 løk
GRØNNSAKER:
4 persillerøtter
8 stjerneløk
4 små gulrøtter
2 purre
sukkererter
aspargesbønner/frisk asparges
SAUS:
2 ss meierismør
1 dl hvetemel
6 dl kraft fra koking av kjøtt
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper fra kvern
persille og gressløk til dryss

Bruksanvisning

I anledning Oslo sitt 1000-års jubileum hadde "Ressursgruppen-norsk matkultur" i samarbeid med kokken Lars Erik Undertun kreert en Oslo-meny, der råvarene ble valgt fra hovedstadens nære beliggenhet til fjord og fjell:

Skjær kjøttet i passende stykker og sett det over til koking i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og skum av. Hell av vannet. Hell over nytt kaldt vann. Kok opp og skum av. Tilsett laurbærblad, hel pepper og løk i små båter.

Gjør i stand grønnsakene til frikasseen.

Legg grønnsakrester i kjøttkjelen. La kjøttet trekke 1 1/2 time. La grønnsakene koke knapt møre i kjøttkraften de siste minuttene av kjøttets koketid. Ta av 6 dl kraft.

Smelt smør og tilsett mel, spe med varm kraft til sausen. Kok opp og la det putre ca 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte. La sausen småkoke ca 10 minutter før servering.

Server frikasseen fra en pen form. Legg kjøttet i og anrett grønnsakene rundt/over. Slå over sausen og dryss på kryddergrønt. Ha rikelig med nypoteter til.

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bergens oksefilet (Hordaland)

Bergensk surstek (Hordaland)

Blodkurv av sau (Aust-Agder)

Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Dampepølse (Sogn og Fjordane)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Elgbiff (Oppland)

Elgkarbonader (Akershus)

Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)

Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)

Finker (Sogn og Fjordane)

Finnebiff fra Tana (Finnmark)

Fjellstuens viltgryte (Finnmark)

Flesk og duppe (Akershus)

Fleskepanne (Nordland)

Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)

Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)

Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)

Grisekurv (Telemark)

Grynpysje (Oppland)

Grytestek (Buskerud)

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

Hakkekjøtt av elghode (Akershus)

Hakkekjøtt med karri (Østfold)

Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)

Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Hodesylte (Hordaland)

Innmatpølse (Vestfold)

Jegerbiff (Oppland)

Jegergryte (Oppland)

Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Julesteik (Sogn og Fjordane)

Jægergryte (Sogn og Fjordane)

Kalv i kål (Akershus)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Kalvesuss (Vest-Agder)

Karbonader av rein (Oppland)

Kjekjøtt (Sogn og Fjordane)

Kjøtt og spa (Oppland)

Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)

Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)

Kjøttmatgryte (Vestfold)

Kjøttpølse (Sogn og Fjordane)

Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)

Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Lapskaus (Sogn og Fjordane)

Leverbiff av rein (Oppland)

Leverkake (Møre og Romsdal)

Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)

Norlandsgryte (Nordland)

Oksestek med grønnsaker (Akershus)

Oslogryten (Oslo)

Pempe (Sogn og Fjordane)

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Puspas (Hordaland)

Pølser (Sogn og Fjordane)

Reinsdyrsteik (Oppland)

Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)

Reinstek fra Neiden (Finnmark)

Rullepølse (Sogn og Fjordane)

Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)

Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)

Ryper i gryte (Oppland)

Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)

Samiske kjøttkaker (Finnmark)

Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Skræ (Sogn og Fjordane)

Slurring (Hedmark)

Smaalensgås (Østfold)

Smalahove (Hordaland)

Sodd (Nordland)

Sosakjøtt (Sogn og Fjordane)

Spekekjøtt av rein (Oppland)

Spekepølse (Oppland)

Spekepølse (Sogn og Fjordane)

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Sprengt lammelår (Nordland)

Stabbe (Sogn og Fjordane)

Stekt flesk med duppe (Hedmark)

Stuet bibringe (Østfold)

Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)

Sursteik (Akershus)

Suss (Telemark)

Svinemør (Møre og Romsdal)

Sylteflesk (Sogn og Fjordane)

Tromsø-biff (Troms)

Urtegravet oksefilet (Hordaland)

Vigramør (Møre og Romsdal)

Vossakorv (Hordaland)

Åkostfett fra Norddal (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen