Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter blod
1 dl byggryn eller ris
200 g hvetemel
150 g nyretalg
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts støtt nellik
Blodpølse på Sokndalsvis blir beskrevet av bondekvinnelaget som en næringsrik og sunn middagsrett som man pleide å lage under saueslaktinga.
Grynene bløtes natten over i kaldt vann. Slå deretter vannet av og kok grynene i 15 minutter i nytt vann. Avkjøl.
Det silte og vispede blodet, melet, hakket nyretalg, krydder og salt røres godt sammen. Rør i grynene. Røren fylles i tarmer som bare må bli 3/4 full. Pølsene må trekke i ca 5 minutter i god kraft, helst fra sausehodet.
Ta pølsene opp og prikk dem med nål, for at de ikke skal sprekke. La dem trekke i 35 minutter og server med smeltet smør og kjøttet fra sauehodet.
Hvis man vil ha pølsen søt, kan det tilsettes 200 g rosiner og 3 ss sukker.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)