• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter blod
1 dl byggryn eller ris
200 g hvetemel
150 g nyretalg
2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts støtt nellik

Bruksanvisning

Blodpølse på Sokndalsvis blir beskrevet av bondekvinnelaget som en næringsrik og sunn middagsrett som man pleide å lage under saueslaktinga.

Grynene bløtes natten over i kaldt vann. Slå deretter vannet av og kok grynene i 15 minutter i nytt vann. Avkjøl.

Det silte og vispede blodet, melet, hakket nyretalg, krydder og salt røres godt sammen. Rør i grynene. Røren fylles i tarmer som bare må bli 3/4 full. Pølsene må trekke i ca 5 minutter i god kraft, helst fra sausehodet.

Ta pølsene opp og prikk dem med nål, for at de ikke skal sprekke. La dem trekke i 35 minutter og server med smeltet smør og kjøttet fra sauehodet.

Hvis man vil ha pølsen søt, kan det tilsettes 200 g rosiner og 3 ss sukker.

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bergens oksefilet (Hordaland)

Bergensk surstek (Hordaland)

Blodkurv av sau (Aust-Agder)

Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Dampepølse (Sogn og Fjordane)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Elgbiff (Oppland)

Elgkarbonader (Akershus)

Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)

Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)

Finker (Sogn og Fjordane)

Finnebiff fra Tana (Finnmark)

Fjellstuens viltgryte (Finnmark)

Flesk og duppe (Akershus)

Fleskepanne (Nordland)

Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)

Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)

Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)

Grisekurv (Telemark)

Grynpysje (Oppland)

Grytestek (Buskerud)

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

Hakkekjøtt av elghode (Akershus)

Hakkekjøtt med karri (Østfold)

Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)

Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Hodesylte (Hordaland)

Innmatpølse (Vestfold)

Jegerbiff (Oppland)

Jegergryte (Oppland)

Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Julesteik (Sogn og Fjordane)

Jægergryte (Sogn og Fjordane)

Kalv i kål (Akershus)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Kalvesuss (Vest-Agder)

Karbonader av rein (Oppland)

Kjekjøtt (Sogn og Fjordane)

Kjøtt og spa (Oppland)

Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)

Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)

Kjøttmatgryte (Vestfold)

Kjøttpølse (Sogn og Fjordane)

Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)

Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Lapskaus (Sogn og Fjordane)

Leverbiff av rein (Oppland)

Leverkake (Møre og Romsdal)

Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)

Norlandsgryte (Nordland)

Oksestek med grønnsaker (Akershus)

Oslogryten (Oslo)

Pempe (Sogn og Fjordane)

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Puspas (Hordaland)

Pølser (Sogn og Fjordane)

Reinsdyrsteik (Oppland)

Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)

Reinstek fra Neiden (Finnmark)

Rullepølse (Sogn og Fjordane)

Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)

Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)

Ryper i gryte (Oppland)

Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)

Samiske kjøttkaker (Finnmark)

Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Skræ (Sogn og Fjordane)

Slurring (Hedmark)

Smaalensgås (Østfold)

Smalahove (Hordaland)

Sodd (Nordland)

Sosakjøtt (Sogn og Fjordane)

Spekekjøtt av rein (Oppland)

Spekepølse (Oppland)

Spekepølse (Sogn og Fjordane)

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Sprengt lammelår (Nordland)

Stabbe (Sogn og Fjordane)

Stekt flesk med duppe (Hedmark)

Stuet bibringe (Østfold)

Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)

Sursteik (Akershus)

Suss (Telemark)

Svinemør (Møre og Romsdal)

Sylteflesk (Sogn og Fjordane)

Tromsø-biff (Troms)

Urtegravet oksefilet (Hordaland)

Vigramør (Møre og Romsdal)

Vossakorv (Hordaland)

Åkostfett fra Norddal (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen