• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 edelgriskoteletter
4 store poteter
1 dl olivenolje
salt
hvit pepper
2 dl Golden Power
2 syrlige epler i terninger
50 g smør
litt maisenna
2 bunter broccoli
2-3 dl kremfløte

Bruksanvisning

Denne oppskriften er utviklet på gården Røed på Filtvedt, et stykke sørover langs fjorden fra Oslo. Gården som for øvrig produserer den ikke ukjente ”Golden Power”.

Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Pensle skivene med olje. Salte og pepre. Legg dem på bakepapir på ovnsplate. Stek ved 190 C til de er gylne og sprø.

Hell Golden Power i en kjele og varm opp. Tilsett smør i terninger og jevn sausen med ørlite maisenna (utrørt i en vannskvett). Smak sausen til med salt og pepper og tilsett epleterningene. Kok inn kremfløten til den begynner å tykne, og la små buketter av broccoli koke møre i kremen. Smak til med salt og pepper.

Brun kotelettene i varm panne. Legg på lokk og la kjøttet trekke ferdig på svak varme. Serveres på varme tallerkener med koteletten liggende på kremet broccoli. Ha eplesaus ved siden av og fordel potetskivene på til slutt.

Tradisjonsmat / Kjøtt og Vilt


Sum Oppskrifter 99 funnet


Bergens oksefilet (Hordaland)

Bergensk surstek (Hordaland)

Blodkurv av sau (Aust-Agder)

Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)

Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)

Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Dampepølse (Sogn og Fjordane)

Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)

Elgbiff (Oppland)

Elgkarbonader (Akershus)

Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)

Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)

Finker (Sogn og Fjordane)

Finnebiff fra Tana (Finnmark)

Fjellstuens viltgryte (Finnmark)

Flesk og duppe (Akershus)

Fleskepanne (Nordland)

Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)

Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)

Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)

Grisekurv (Telemark)

Grynpysje (Oppland)

Grytestek (Buskerud)

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

Hakkekjøtt av elghode (Akershus)

Hakkekjøtt med karri (Østfold)

Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)

Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)

Hjortegryte (Sogn og Fjordane)

Hjortestek (Sogn og Fjordane)

Hodesylte (Hordaland)

Innmatpølse (Vestfold)

Jegerbiff (Oppland)

Jegergryte (Oppland)

Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Julesteik (Sogn og Fjordane)

Jægergryte (Sogn og Fjordane)

Kalv i kål (Akershus)

Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)

Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Kalvesuss (Vest-Agder)

Karbonader av rein (Oppland)

Kjekjøtt (Sogn og Fjordane)

Kjøtt og spa (Oppland)

Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)

Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)

Kjøttmatgryte (Vestfold)

Kjøttpølse (Sogn og Fjordane)

Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)

Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Lapskaus (Sogn og Fjordane)

Leverbiff av rein (Oppland)

Leverkake (Møre og Romsdal)

Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)

Norlandsgryte (Nordland)

Oksestek med grønnsaker (Akershus)

Oslogryten (Oslo)

Pempe (Sogn og Fjordane)

Pinnekjøtt (Møre og Romsdal)

Puspas (Hordaland)

Pølser (Sogn og Fjordane)

Reinsdyrsteik (Oppland)

Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)

Reinstek fra Neiden (Finnmark)

Rullepølse (Sogn og Fjordane)

Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)

Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)

Ryper i gryte (Oppland)

Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)

Samiske kjøttkaker (Finnmark)

Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Skræ (Sogn og Fjordane)

Slurring (Hedmark)

Smaalensgås (Østfold)

Smalahove (Hordaland)

Sodd (Nordland)

Sosakjøtt (Sogn og Fjordane)

Spekekjøtt av rein (Oppland)

Spekepølse (Oppland)

Spekepølse (Sogn og Fjordane)

Spekeskinke, lakesalting (Oppland)

Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)

Sprengt lammelår (Nordland)

Stabbe (Sogn og Fjordane)

Stekt flesk med duppe (Hedmark)

Stuet bibringe (Østfold)

Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)

Sursteik (Akershus)

Suss (Telemark)

Svinemør (Møre og Romsdal)

Sylteflesk (Sogn og Fjordane)

Tromsø-biff (Troms)

Urtegravet oksefilet (Hordaland)

Vigramør (Møre og Romsdal)

Vossakorv (Hordaland)

Åkostfett fra Norddal (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen