Flere resulteter finnes under oppskriften
4 edelgriskoteletter
4 store poteter
1 dl olivenolje
salt
hvit pepper
2 dl Golden Power
2 syrlige epler i terninger
50 g smør
litt maisenna
2 bunter broccoli
2-3 dl kremfløte
Denne oppskriften er utviklet på gården Røed på Filtvedt, et stykke sørover langs fjorden fra Oslo. Gården som for øvrig produserer den ikke ukjente Golden Power.
Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Pensle skivene med olje. Salte og pepre. Legg dem på bakepapir på ovnsplate. Stek ved 190 C til de er gylne og sprø.
Hell Golden Power i en kjele og varm opp. Tilsett smør i terninger og jevn sausen med ørlite maisenna (utrørt i en vannskvett). Smak sausen til med salt og pepper og tilsett epleterningene. Kok inn kremfløten til den begynner å tykne, og la små buketter av broccoli koke møre i kremen. Smak til med salt og pepper.
Brun kotelettene i varm panne. Legg på lokk og la kjøttet trekke ferdig på svak varme. Serveres på varme tallerkener med koteletten liggende på kremet broccoli. Ha eplesaus ved siden av og fordel potetskivene på til slutt.
Blodpølse fra Fyresdal (Telemark)
Blodpølse fra Sokndal (Rogaland)
Båttåstapp fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Edelgriskoteletter fra Hurum (Buskerud)
Elgkarbonader (Nord-Trøndelag)
Elgstek fra Østerdalen (Hedmark)
Fjellstuens viltgryte (Finnmark)
Fylte reinsdyrhjerter (Finnmark)
Fåregryte med lettsaltet kjøtt (Rogaland)
Gravet reinsdyrkjøtt (Sør-Trøndelag)
Hakkekjøtt av elghode (Akershus)
Hakkekjøtt med karri (Østfold)
Hakkpøls fra Sparbu (Nord-Trøndelag)
Hjemmelaget medisterpølse (Sør-Trøndelag)
Hjortegryte (Sogn og Fjordane)
Julepølse fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Kalvefrikasse med spede grønnsaker (Oslo)
Kalvekjepp fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kjøttbrød fra Misvær (Nordland)
Kjøttklubb av rein (Sør-Trøndelag)
Kyllingform fra Ree (Sør-Trøndelag)
Lammegryte fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Nakkerull av gris (Sogn og Fjordane)
Oksestek med grønnsaker (Akershus)
Reinskav med øl (Sør-Trøndelag)
Reinstek fra Neiden (Finnmark)
Rygg-høgg fra Odalen (Hedmark)
Rypekyllingsteik i fløtesaus (Sør-Trøndelag)
Røkt fårelår (Sogn og Fjordane)
Saltkjøtt og kålrabistappe (Nordland)
Sekkjepåse fra Vistdal (Møre og Romsdal)
Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)
Spekeskinke, lakesalting (Oppland)
Spekeskinke, tørrsalting (Oppland)
Stekt flesk med duppe (Hedmark)
Surpølse fra Røros (Sør-Trøndelag)