• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsert fasan med rosenkål

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 stor fasan
300 g spekk
1 liten svinemørbrad, ca 500 g
pepper
muskat
salt
1 egg
1 ss finklippet persille
3 ss konjakk
2 ss smør
1 ss olje
2 dl lys buljong
3 dl tørr hvitvin
500 g rosenkål

Bruksanvisning

Plukk og rens fasanen. Tørk den godt med en oppvridd klut. Mal lever, krå og hjerte på kjøttkvern sammen med svinekjøtt og ca 150 g spekk. Bland i 1 ts salt, 1/4 ts muskat, egg, persille og konjakk. Blir farsen for løs kan den tilsettes 1-2 ss brødrasp.

Fyll farsen i fasanen. Gni fuglen utvendig med salt og pepper og bind fast spekkskivene. Brun fasanen pent på alle sider i 1 ss smør og 1 ss olje i en gryte.

Flamber fasanen med 2 ss temperert konjakk. Rist på gryten til flammene slukker.

Skru ned til svak varme, tilsett buljong og vin og la fasanen surre til den er mør. En ung fasan er mør på 20-30 min, men eldre fugl kan trenge opp til 1 1/2 time. Fasanen er mør når låret kjennes løst i leddet, og når kjøttsaften fra lår eller bryst er lys.

Rens rosenkålen, kok den nesten mør i lettsaltet vann. Slå ut vannet og surr kålen i 1 ss smeltet smør. Anrett fasanen og rosenkålen.

Server kokte poteter og sjyen til.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen