• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Normannisk fasan med fylte epler

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 fasan, ca 1 kg
salt
hvit pepper
6 epler
200 g lyse rosiner
2 dl eplevin eller hvitvin
1 tynn skive spekk
100 g smør
1 bunt persille

Fyll:
250 g hakket kalvekjøtt
1 løk
1 ss knust kavring
1 egg
sellerisalt
merian

Bruksanvisning

Gni den rensede fasanen innvendig med salt og pepper. Legg rosinene i bløt i vinen.

Bind spekkskiven om fasanen og brun den i 75 g smør. Slå varmen ned og la fasanen steke ved moderat varme i gryte med lokk eller i stekeovn ved 200 C.

Vinen fra rosinene helles over fasanen. Tilsett ca 2 dl buljong. Steketid ca 50 minutter.

Skrell eplene, stikk ut kjernehuset, pensle over med smeltet smør. Fyll eplene med rosinene, sett de fylte eplene i ovnen de siste 15 minuttene, før fasanen er ferdig. Den totale steketiden er avhengig av fuglens størrelse, fra 30 minutter til 1 1/2 time.

Fasanen skjæres opp mot brystbenet, legges sammen som om den var hel. Anrettes på varmt fat garnert med fylte epler og resten av rosinene. Hell kraften fra pannen over retten. Server pariserloff til.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen