• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasanbryst på safranspeil

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 fasan, 1-1 1/2 kg
2 ss smør eller margarin
1 ts salt
1 krm grovkvernet sitronpepper

Buljong:
fasanskroget
1 liter vann
1-2 ts salt
5 pepperkorn
1 bit gulrot
1 persillekvast
1 liten løk

Saus:
1 liten løk
1 hvitløkfedd
1 ss smør eller margarin
1 pk safran
2 ss saft av presset sitron
1 ts estragon
1 ss hvetemel
1 1/2-2 dl buljong
2 dl kremfløte eller yoghurt
salt
pepper

Bruksanvisning

Fjern innmaten, skyll og tørk godt av fasanen. Skjær ut brystkjøttet og lårkjøttet til fileter. Del skroget i biter.

Kok fasanskroget med vann, salt, pepper, gulrot, persillekvaster og løk skåret i båter, i ca 40 minutter. Sil buljongen.

Brun filetene i matfett. Salt og pepre. Stekes på svak varme under lokk i 10-15 minutter. Holdes varm under folie.

Skrell løl og hvitløk til sausen. Hakkes fint og freses i matfett. Strø over safran og rør om. Smak til med sitronsaft og estragon. Dryss over melet og rør om. Hell på kraft fra fasanen og la det koke i ca 5 minutter. Rør i fløten og gi sausen nok et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Servees oppskåret på et speil av safransaus med sukkererter og jasminris.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen