• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3-6 fasanbryst 1 ts finmalt einebær 1 ts salt ½ ts nykvernet hvit pepper 1 ss lynghonning 2 ss usaltet smør til steking 1 dl rødvin SAUS: 5 dl kylling- eller viltkraft 2 dl rødvin 1 dl tørr sherry 2 ss usaltet smør ½ ts salt ¼ ts nykvernet hvit pepper ¼ ts finhakket timian GARNITYR: 3 store friske fiken, vasket og delt i 6 på langs 2 faste epler, skrelt og delt i båter 6 store østerssopp revet på langs 2 ss usaltet smør 1 ts melis ½ dl tørr sherry - 6 store mandelpoteter 1 liter frityrolje

Bruksanvisning

Vask og skrell potetene. Kutt dem i ca 2 millimeter tykke strimler og legg dem i kaldt vann. Varm frityroljen i en kjele eller panne med høy kant. Sil av potetstrimlene og tørk dem med kjøkkenpapir, og stek dem lysebrune. Tørk dem nok en gang på kjøkkenpapir. Lag sausen: Ha kylling- eller viltkraft, rødvin og sherry i en kjele. La det småkoke til det er igjen 4 dl. Ha så i salt, pepper og timian. Hold det varmt. Fasanbrystet renskjæres, tørkes, krydres og brunes i en panne på sterk varme. La dem ligge med innsiden ned i pannen. Fordel honningen med en pensel over fasanskinnet. Hell i rødvinen. Stek i ovnen ved 200-210 C i 6-8 minutter, avhengig av størrelsen. Ta dem ut og legg dem på kjøkkenpapir. Stekesjyen siles i sausen. Lag garnityr: Ha smøret i en stekepanne sammen med melis. Stek lysebrun, tilsett soppen som også stekes lysebrun. Ha i fiken og epler. Stek litt til. Hell over sherryen og la det småsteke i ca 2 minutter før servering.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen