• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 fasaner
2 skiver lettsaltet flesk
Buljong:
Fasanskrogene
1 løk
litt sellerirot
1 ½ liter vann til koking
1 gulrot
1 liten purre
1 laurbærblad
Saus:
¼ dl finhakkede gulrøtter
75-100 g grønne linser
¼ finhakket sellerirot
¼ finhakket purre
¼ dl finhakket rødløk
2 dl kremfløte
2 dl kyllingbuljong eller kraft fra skrogene

Bruksanvisning

Skjær bort lårene og bruk dem ved en annen anledning. Ben ut fasanbrystene og legg to og to sammen ved å legge den tynne delen over den tykkere på det andre brystet. Pakk hvert par inn i fleskeskiver til en rull. Pakk pent inn i folie og vri folieendene som på en smellbonbon.

Kraften kan lages i stand noen dager i forveien. Del fasanskroget i biter. Rens, skyll og del grønnsakene.

Stek skrogbitene og grønnsakene i olje uten at de får farge. Tilsett vann og kok opp. Skum av, tilsett krydderet og la kraften koke inn til ca 1 liter. Sil kraften.

Også følgende del av tilberedningen kan gjøres klar dagen i forveien. Kok opp buljongen, og leg i ruladene. La kjøttet få kjernetemperatur på maksimum 65 C. Ta kjelen av platen. La ruladene kjølne i vannet.

Legg linsene i bløt over natten. Hell av vannet og la dem koke ca 25 minutter i fasankraft. Fres grønnsakene i litt smør i en annen kjele. Hell over fløte og kok sammen. Bland så grønnsakene med de varme linsene. Smak til med salt og pepper.

Skjær ca 2 cm tykke skiver av fasanrullene. Hvis kjøttet blir kaldt før servering, kan det varmes i litt kraft.

Server med linser og skivede poteter som er hardstekt i olje, samt strimlet bladpersille.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen