• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasanpaté med pasta og sopp

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,6 kg fasankjøtt, helst fra to små fasaner 500 g hakket flesk 1 egg 1 ½ dl kremfløte 1 ts frisk eller tørket timian 2 epler 3 cl whisky 5 blader savoykål, evt kinakål 10 skiver bacon salt nykvernet pepper - 1 kg pasta, helst flerfarget pasta - 5 dl tørket sopp, utbløtt i vann gressløk smør eller margarin 5 ss olivenolje saften av 1-2 sitroner salt nykvernet pepper - 8 dl broccolibuketter 5 paprikaer, (gule og røde) olivenolje vineddik - 1 patéform på 1 ½ - 2 liter

Bruksanvisning

Skrell eplene. Fjern stilk og kjernehus. Skjær eplene i mindre, like store stykker. Legg dem i en skål og drypp whisky over dem og legg plastfolie over skålen. La eplene marinere i 2 timer. Sett ovnen på 175 C. Legg egget i kokende vann i ca 5 sekunder så eventuelle bakterier fra skallets overflate forsvinner. Bland det hakkede flesket med egg, fløte, timian, salt og nykvernet pepper. Hakk de marinerte eplene. Rør dem inn i farsen. Forvell kålbladene i kokende, lettsaltet vann. Kle formen først med kålblader, deretter med baconskiver. Skjær fasankjøttet i mindre stykker og legg det langs bunnen og sidene av formen. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ha deretter farsen i og avslutt med bacon og kålblader. Sett formen i en langpanne med vann og sett det i ovnen (vannbad). Ha eventuelt mer vann i langpannen etter hvert. La pateen stå i ovnen i 90-105 minutter. Ta den ut og la den avkjøles. La den oppbløtte soppen renne av og rist soppen lett i smør i en stekepanne. Rør oljen med sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Marinér den ristede soppen i denne blandingen i minst 10 minutter. Like før servering hakkes gressløken og blandes med soppen. Pa pastaen i kokende vann tilsatt litt salt. Kok pastaen til den blir al dente, og ha den så i et dørslag så vannet renner av. Rens paprikaene og skjær dem i strimler. Surr dem lett i olivenolje i stekepannen. Tilsett litt vineddik og smak til med salt og pepper. Kok broccolien i vann 30-60 sekunder. Ta den så opp og la den renne av. Server pateen skåret i tynne skiver sammen med marinert sopp, pasta, paprika og broccolibuketter.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen