• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt fasan

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ferdig stelt fasan
salt
pepper
4 tynne skiver spekk
2 ss smeltet smør eller margarin
2 1/2 dl hvitvin
1 1/2 dl rømme

Saus:
4 dl sjy fra fasanen
2 ss hvetemel
salt
pepper

Bruksanvisning

Gni den ferdig stelte fasanen godt inn- og utvendig med salt og pepper. Legg den i en passe stor ovnspanne. Dekk bryst og lår med spekkskivene, hell over smeltet smør.

Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 1 time. Øs av og til med oppvarmet vin. Fjern spekkskivene etter ca. 45 minutters steketid, hell litt av rømmen over fuglen. Stek videre ca 15 minutter, til den blir gyllenbrun.

La fasanen stå en stund i ovnen med åpen dør, og strømmen slått av, før den transcheres.

Lag sausen i mellomtiden. Sil sjyen over i en kjele, kok den opp og tilsett resten av rømmen. Rør ut melet i litt vann og jevn sausen, kok den opp under omrøring. Smak til om nødvendig med litt mer krydder. Serveres i en skål for seg.

Server gjerne med varm surkål og ananasbiter fra boks.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen