• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasan à la Kaukasus

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 unge fasaner 2 dl valnøtter, helst tørket 100g usaltet smør 500 g grønne druer 100 g blå eller røde druer 3 appelsiner 1 sitron 1 ts revet sitronskall 1 dl muskatell-vin 1 dl tørr madeira eller sterk te 2 dl hønsekraft salt nymalt pepper

Bruksanvisning

Gni fuglene inn- og utvendig med sitron og bind dem opp. Pensle dem med smør på alle sider, krydre dem med salt og pepper og legg dem i en smurt, ildfast form eller en liten ovnspanne. Tilsett nøttene, vinen og/eller teen, druene og sitronskallet og la retten stå i stekeovnen ved 250 C ca 15 minutter. Skru så ned varmen til 180 C og stek videre 15 minutter til. Skjær en av appelsinene i meget tynne skiver, som legges oppå fuglene. Pensle med mye smør. Skru ned varmen ned til 160 C og stek fuglene ferdige i ca 10 minutter til. Legg fuglene på et oppvarmet fat og garner med nøtter og druer. Sil skjyen over i en gryte, tilsett hønsebuljongen og kok blandingen i noen minutter. Press saften ut av appelsinene og opp i sausen, som så koker inn med ca 1/3 uten lokk på sterk varme. Fasanene holdes imens varme i stekeovnen. Hell sausen over fuglene like førretten skal serveres. Løskokt ris hører til og smaker meget godt sammen med denne retten. Hvis druene nærmest er overmodne, bør man ikke tilsette dem før man har skrudd varmen ned annen gang. Hvis appelsinskivene fremdeles er hele, kan de legges på toppen sammen med litt nøtter og druer.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen