• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fasan i appelsinsaus

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 fasan, 1-1 1/2 kg
2-3 små løk
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
1 krm pepper
1-2 dl hvitvin
3 appelsiner
1 laurbærblad
2-3 kvister persille
1 ts arrowrotmel eller 1 ss maisennajevning

Bruksanvisning

Fjern innmaten, skyll og tørk fuglen godt. Skrell og hakk løken grovt.

Smelt matfett i en stekegryte og brun fuglen rundt det hele. Krydre med salt og pepper. Tilsett løken og brun den.

Spe med vinen og saften av 2 appelsiner. Legg i laurbærblad og persillekvaster. La fuglen etterstekes under lokk i ca 50-60 minutter.

Skyll og skrell den siste appelsinen med potetskreller. Skjær strimler og litt av skallet. Skjær resten av appelsinen i båter.

Ta opp fuglen og hold den varm under folie. Jevn sjyen med arrowrot utrørt i litt kaldt vann eller bruk maisennajevning. Smak eventuelt til sausen med mer krydder.

Skjær fuglen i skiver. Garner med appelsinbåter og strimler av appelsinskall. Serveres med saus, rosenkål og ris.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen