• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Valloner-fasan

Fugl / Fasan

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 fasan
100 g spekk
salt
pepper
1 ts støtt enebær
2 ss smør
1 løk
1 kopp buljong
1/2 dl fløte

Crutonger:
1 fasanlever
100 g kalvelever
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss reven løk
1 ss brødrasp
1 eggeplomme
1 ss madeira
loff
smør til steking

Bruksanvisning

Rens og vask fasanen. Ta vare på leveren. Kok kraft på hals, krås og vingespisser.

Tørk fasanen og gni den med salt, pepper og støtt enebær. Legg en spekkskive inn under brystskinnet.

Brun fasanen pent på alle sider. Brun hakket løk samtidig. Hell buljong over og la fuglen surre til den er mør, ca 1 time.

Kok gryten ut med fløte. Smak sjyen til.

Crutonger:

Mal fasan- og kalvelever én gang. Arbeid inn krydder, løk, brødrasp og eggeplomme, samt madeira.

Stikk ut små, runde loffcrutonger. Rist dem lett på den ene siden. På den andre siden smøres leverposteien. Stek crutongene ved svak varme (leversiden ned) til de er gylne og leverposteien gjennomstekt.

Server fasanen med crutongene, potetmos og sjyen. Ekte sauerkraut (kjøpes på boks) blandet med små stykker eple smaker godt til.

Fugl / Fasan


Sum Oppskrifter 28 funnet


Behandling av felt fugl

Farsert fasan Belle meunière

Farsert fasan med rosenkål

Fasan à la Kaukasus

Fasan i appelsinsaus

Fasan i salmisaus

Fasan med druer og nøtter

Fasan med epler

Fasan på toscanavis

Fasanbryst med endiver

Fasanbryst med frityrstekte mandelpoteter

Fasanbryst på safranspeil

Fasanbrystrulader på seng av linser

Fasanmousse

Fasanpaté

Fasanpaté med pasta og sopp

Fasanpostei

Fasanrett fra Normandie

Fasansalat la Boule d´or

Fasansuppe

Fløtebrasert fasan

Frikadeller av fasan

Honning- og hvitløksmarinert fasanbryst med varm potetsalat

Jegerens fasanrett

Normannisk fasan med fylte epler

Stekt fasan

Stekt fasan med druer

Valloner-fasan

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen