Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg knekket fårebringe
1 dypfryst tint broiler, ca 1 kg
1 dl olivenolje
150 g sjalottløk
1 stykke spansk pepper
tørket knust mynte
salt
1 1/2 liter vann
1 kg poteter
Stell kjøttet og skjær det i passe store serveringsstykker. Del broileren i 8-10 stykker.
Brun alt kjøttet i olje i en stor gryte, tilsett renset løk og samtlige krydder. Hell på vann, kok opp og la kjøttet småkoke under lokk, over ikke for sterk varme, ca 1 1/2 time.
Rens potetene i mellomtiden, skjær dem grovt opp og legg dem i gryten når det gjenstår ca 20 minutter av koketiden. Potetene skal være helt gjennomkokte og møre, på grensen til å mose seg. Kjøttet er ferdig når det slipper benene.
Server direkte fra gryten.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler