Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g lettsaltet bibringe
vann
5 pepperkorn
1 lite laurbærblad
1 liten kålrot
2 gulrøtter
1 persillerot
1 bit selleri
6-8 poteter
1 liten purre
1 løk
salt
timian
hakket persille
Skjær kjøttet i store biter. Hell på så mye vann at det dekker kjøttet. Kok opp og skum godt. Ha i krydder og la kjøttet trekke ca 45 minutter.
Rens røttene og skjær dem i mindre biter. Legg kålrot, gulrøtter, persillerot og selleri i gryten. La alt koke videre i 15 minutter. Tilsett potetene, løken og purren, som er skåret i mindre biter. La det koke til alt er mørt. Smak til med salt og litt timian.
Legg alt opp på fat og server, gjerne med flatbrød til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler