• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Madridgryte

Kjøtt / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser


325 g tørkede kikerter
200 g bacon, delt i tre like store biter
1 fersk griselabb
500 g okse- eller kalveskank, i ett stykke
1 høne, ca 2 kg
1 suppekvast av 3 timiankvister, 3 persillekvaster, 1 laurbærblad, 2 kryddernelliker
pepperkorn
125 g serrano-skinke, i ett stykke
125 g blodpølse
3 liter vann, pluss 1 ¼ dl
4 faste poteter, skrelt og skåret i terninger
3 purrer, inkl den lysgrønne delen, skåret i skiver
3 gulrøtter, skrelt og skåret i tykke skiver
2 neper, skrelt og skåret i åtte biter
100 g rundkornet ris eller 50 g eggnudler, brukket i korte biter
salt
nymalt pepper
325 g chorizo
2 ss olivenolje
275 g hodekål, grovhakket

Bruksanvisning

Se over kikertene, kast steiner og stygge erter. Skyll kikertene godt, og ha dem i en bolle med vann som dekker godt. La dem stå i bløt over natten i kjøleskapet.

Neste dag lar du kikertene renne av, og har dem i en stor dyp kjele. Ha i bacon

Kok opp en annen stor kjele trekvart full av vann. Ha i griselabb, okse- eller kalveskank og høne, og forvell det i 5 minutter. Ta kjøttet opp av vannet, og legg det opp i gryten med kikerter.

Legg ingrediensene til suppekvast, samt pepperkorn, på et stykke gas, samle hjørnene og surr godt med hyssing. Legg posen i gryten med kikerter sammen med skinke, blodpølse og 3 liter vann. Kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og skum av overflaten. Legg på lokk og la det småkoke i 2 ½ time, til kjøttet er mørt og har løsnet fra beina.

Ha i poteter, purre, gulrøtter og neper og la det småkoke videre i ca 35 minutter, til grønnsakene er møre.

Ta kjøttet opp av gryten, og del det i passe små biter. Sett til side.

Øs 1 ½ liter av kraften over i en annen kjele. Kok opp, ha i ris eller nudler, og kok til det er mørt – det vil si noen få minutter for nudlene eller 20 minutter for ris. Smak til med salt og pepper.

Stikk hull noen steder på chorizoen med gaffel, og brun den noen minutter i olivenolje i en stor stekepanne med høye kanter. Snu pølsen av og til. Ha i kål og 1 ¼ dl vann og la det småkoke til kålen er mør og chorizoen er gjennomvarm – det tar ca 8 minutter. Ta chorizoen opp av pannen og skjær den i biter.

Ved servering tar du kikerter og grønnsaker opp med hullsleiv og legger det i en haug midt på et stort, dypt fat. Legg kjøttet oppå – kast alle bein. Hell nok av kraften over til at retten blir passe fuktig. Server risen eller nudlene i kraften som forrett, deretter kål og pølse, og til slutt kikerter, grønnsaker og kjøtt.

Kjøtt / Gryteretter


Sum Oppskrifter 173 funnet


Algerisk fåregryte med broiler

Amerikansk kyllinggryte

Biff stroganoff

Biffgryte

Biffgryte med hjort

Bombay-gryte

Brun lapskaus

Burgundisk kjøttgryte

Carbonnade flamande

Cassoulet fra Castelnaudary

Chili con carne

Chilikrydret kjøttgryte

Cowboy-gryte

Cowboymat

Doro wat

Dupp i gryten

Elggryte

Fattigmannsgryte

Feriegryte

Festgryte med kjøttdeig og pasta

Finsk lammegryte

Florentinsk gryte

Fransk kjøttgryte

Fransk lammegryte

Fransk pølsegryte

Franskinspirert trostegryte

Gratinert kalvefrikassé

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Gryte med kalvelår

Gryte med lammehjerte og grønnsaker

Gryte med rein- eller elgskav

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Grytestek av lammelår

Grytestekt oksekjøtt

Gulasj

Gulasj fra Østerrike

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Hermans gryte

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hverdagspaella

Høkerpanne

Høns i ris og karri med dill

Hønsefrikassé med sitronsmak

Indisk karrigryte

Indisk lammekarri

Indonesisk gryte

Iransk lammegryte

Irish stew

Irsk lammegryte

Irsk pølsegryte

Japansk kylling

Jegerens haregryte

Jegergryte

Kalv i kjøttsaus

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvenyre i fløtesaus

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Karelsk gryte

Karl Johan-gryte

Karrigryte

Kinesisk gryte

Kinesisk kalvegryte

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og grønnsakgryte

Kjøtt- og pølsegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Kjøttdeiggryte

Kjøttgryte

Kjøttgryte fra Kina

Kjøttgryte med hvite bønner

Koking av kraft

Kotelett og pølsegryte

Kristines gryte

Krydderlam i leirgryte

Krydret biffgryte

Krydret gryte

Kylling i chilisaus

Kylling Marengo

Kylling med kikerter

Kylling med Sauce Piquante

Kyllingcurry

Kyllinggryte

Kyllinggryte

Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med gulrøtter

Kyllinggryte med oliven

Kyllinggryte med sopp

Kyllinggryte med squash

Kyllingleverpanne

Lam med sitron og paprika

Lammegryte fra Hellas

Lammegryte med bønner

Lammegryte med hvite bønner

Lammegryte med kanel og granateple

Lammegryte med mais

Lammegryte med rosiner

Lammegryte med rødvin

Lammegryte med røtter

Lammegryte med salat

Lammekarri

Lapskaus

Levergryte

Levergryte med kremsaus og bacon

Madridgryte

Marinert lammegryte

Marokkansk lammegryte

Marseille-biff i gryte

Mexicansk kylling- og maisgryte

Mexikansk gryte

Mør hjortegryte med ris og paprika

Mørbradgryte

Nasi Goreng

Norlandsgryte

Oksegryte

Oksegryte fra Provence

Oksegryte med bønner

Oksegryte med grønnsaker og krydder

Oksegryte med småløk

Oksehalegryte

Oksekjøtt med grønn saus

Orientalsk leverragu

Ossobuco

Peppergryte fra Balkan

Polsk gryte

Portugisisk kjøttstuing med løk

Puspas

Pytt i panne

Pølse- og løkgryte

Ragu av oksekjøtt

Reinskavgryte

Ris, lam og grønnsaker

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rød lammekarri

Saftig kaningryte

Samens reinsdyrgryte

Skotsk oksegryte

Sprengt oksebryst med grønnsaker

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat

Sterk kaningryte

Sterkt krydret biffgryte

Stifado

Storfegryte med calvados og estragon

Svinebog i gryte

Svinegryte med rosiner

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøttgryte med ingefær

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Sviskegryte med hjort

Sydlandsk kjøttdeiggryte

Sydlandsk lammegryte

Tunesisk kyllinggryte

Ungarsk gulasj

Varm kjøttgryte med rødvin

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvingryte med oliven

Viltgryte

Viltstek i gryte

Wok med mørbrad og grønnsaker

Østen-gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen