• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Oksegryte med grønnsaker og krydder

Kjøtt / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter rødvin
2 ts nymalt pepper, pluss etter smak
1 ts malt kanel
½ ts malt kryddernellik
1 ½ kg oksebog eller grytekjøtt, skåret i terninger på 5 cm
1 ¼ dl olivenolje
125 g bacon, skåret i terninger på 5 millimeter
4 store løk, hakket
salt
2 ss finhakket hvitløk
3 laurbærblad, knust
1 stor tomat, skrelt og skåret i terninger, kan sløyfes
2 ½ dl kalve- eller oksekraft
24 små gulrøtter eller skrelte gulrotbiter, kan sløyfes
24 små nypoteter, skrubbet
1 ¼ dl tørr sherry
30 g usøtet sjokolade, revet
6 ss bladpersille, hakket

Bruksanvisning

Ha 5 dl vin, 1 ts pepper, ½ ts kanel og kryddernelliken i en kjele som ikke er av aluminium eller jern. Ha i kjøtterningene, bland godt, legg på lokk og sett i kjøleskap over natten.

Neste dag tar du kjøttet ut i romtemperatur. Ta opp kjøttet med hullsleiv og slå ut marinaden. Varm halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne på sterk varme. Arbeid i omganger: Brun kjøttet på alle sider i til sammen 8-10 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken med hullsleiv.

Når alt kjøttet er brunet, har du i resten av olivenoljen i pannen på middels varme. Ha i bacon og stek, mens du rører, i ca 5 minutter, til baconet er lysebrunt. Ha i løk, dryss litt salt over og fres i ca 10 minutter, til løken er mør. Ha i hvitløk, den siste ts med pepper og ½ ts kanel, laurbærblader, tomaten, resten av vinen og kraften. Legg kjøttet tilbake i pannen, skru opp til sterk varme og gi alt sammen et oppkok. Skru ned til svak varme, legg på lokk og la det trekke i omtrent 2 timer, til kjøttet er mørt uten å falle fra hverandre.

Hvis du bruker gulrøtter, koker du nå opp en stor kjele trekvart full av vann. Ha i gulrøttene og kok dem i ca 10 minutter, deretter lar du dem renne av og setter dem til side. Legg potetene i samme kjele med saltet vann som dekker godt, kok opp, og la det koke i ca 15 minutter, til potetene er nesten møre. La dem renne av og sett til side.

Når kjøttet er ferdig, legger du det med en hullsleiv opp i en tung gryte. Bruk en stor skje og skum fettet av kraften, og kast det. Sil innholdet i stekepannen og kjør det i en food processor eller gni det gjennom en sikt over en bolle. Ha i sherry og sjokolade og bland godt. Hell denne sausen over kjøttet, og tilsett kokte poteter og gulrøtter, hvis du bruker det. Sett kjelen på middels varme og la det koke opp. Skru ned varmen og la det stå slik og trekke uten lokk i ca 15 minutter, slik at smakene blander seg.

Smak til med krydder. Dryss persille over og server.

Kjøtt / Gryteretter


Sum Oppskrifter 173 funnet


Algerisk fåregryte med broiler

Amerikansk kyllinggryte

Biff stroganoff

Biffgryte

Biffgryte med hjort

Bombay-gryte

Brun lapskaus

Burgundisk kjøttgryte

Carbonnade flamande

Cassoulet fra Castelnaudary

Chili con carne

Chilikrydret kjøttgryte

Cowboy-gryte

Cowboymat

Doro wat

Dupp i gryten

Elggryte

Fattigmannsgryte

Feriegryte

Festgryte med kjøttdeig og pasta

Finsk lammegryte

Florentinsk gryte

Fransk kjøttgryte

Fransk lammegryte

Fransk pølsegryte

Franskinspirert trostegryte

Gratinert kalvefrikassé

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Gryte med kalvelår

Gryte med lammehjerte og grønnsaker

Gryte med rein- eller elgskav

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Grytestek av lammelår

Grytestekt oksekjøtt

Gulasj

Gulasj fra Østerrike

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Hermans gryte

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hverdagspaella

Høkerpanne

Høns i ris og karri med dill

Hønsefrikassé med sitronsmak

Indisk karrigryte

Indisk lammekarri

Indonesisk gryte

Iransk lammegryte

Irish stew

Irsk lammegryte

Irsk pølsegryte

Japansk kylling

Jegerens haregryte

Jegergryte

Kalv i kjøttsaus

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvenyre i fløtesaus

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Karelsk gryte

Karl Johan-gryte

Karrigryte

Kinesisk gryte

Kinesisk kalvegryte

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og grønnsakgryte

Kjøtt- og pølsegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Kjøttdeiggryte

Kjøttgryte

Kjøttgryte fra Kina

Kjøttgryte med hvite bønner

Koking av kraft

Kotelett og pølsegryte

Kristines gryte

Krydderlam i leirgryte

Krydret biffgryte

Krydret gryte

Kylling i chilisaus

Kylling Marengo

Kylling med kikerter

Kylling med Sauce Piquante

Kyllingcurry

Kyllinggryte

Kyllinggryte

Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med gulrøtter

Kyllinggryte med oliven

Kyllinggryte med sopp

Kyllinggryte med squash

Kyllingleverpanne

Lam med sitron og paprika

Lammegryte fra Hellas

Lammegryte med bønner

Lammegryte med hvite bønner

Lammegryte med kanel og granateple

Lammegryte med mais

Lammegryte med rosiner

Lammegryte med rødvin

Lammegryte med røtter

Lammegryte med salat

Lammekarri

Lapskaus

Levergryte

Levergryte med kremsaus og bacon

Madridgryte

Marinert lammegryte

Marokkansk lammegryte

Marseille-biff i gryte

Mexicansk kylling- og maisgryte

Mexikansk gryte

Mør hjortegryte med ris og paprika

Mørbradgryte

Nasi Goreng

Norlandsgryte

Oksegryte

Oksegryte fra Provence

Oksegryte med bønner

Oksegryte med grønnsaker og krydder

Oksegryte med småløk

Oksehalegryte

Oksekjøtt med grønn saus

Orientalsk leverragu

Ossobuco

Peppergryte fra Balkan

Polsk gryte

Portugisisk kjøttstuing med løk

Puspas

Pytt i panne

Pølse- og løkgryte

Ragu av oksekjøtt

Reinskavgryte

Ris, lam og grønnsaker

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rød lammekarri

Saftig kaningryte

Samens reinsdyrgryte

Skotsk oksegryte

Sprengt oksebryst med grønnsaker

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat

Sterk kaningryte

Sterkt krydret biffgryte

Stifado

Storfegryte med calvados og estragon

Svinebog i gryte

Svinegryte med rosiner

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøttgryte med ingefær

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Sviskegryte med hjort

Sydlandsk kjøttdeiggryte

Sydlandsk lammegryte

Tunesisk kyllinggryte

Ungarsk gulasj

Varm kjøttgryte med rødvin

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvingryte med oliven

Viltgryte

Viltstek i gryte

Wok med mørbrad og grønnsaker

Østen-gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen