Flere resulteter finnes under oppskriften
1 høne
1 sellerirot
1 liten kålrot
2-3 gulrøtter
1 purre
Saus:
5 dl kraft
2 1/2 ss hvetemel
litt vann
salt
hvit pepper
saft og skall av 1/2-1 sitron
Del hønen opp i serveringsstykker og legg i en vid kjele. Slå vann over till det dekker, og la hønen trekke over svak varme i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper benet. Bruk ca 1-2 ts salt pr. liter vann.
Legg i skrelte og oppdelte grønnsaker på slutten av trekketiden, ca 30 minutter før det er ferdig.
Hold hønen og grønnsakene varme og mål opp ca 5 dl av kraften. Kok den opp og rør i en jevning av hvetemel og vann. Smak sausen til med salt, pepper og saft og revet skall av sitron. Sausen skal smake friskt av sitron. La den koke ca. 5 minutter.
Legg høns og grønnsaker på et serveringsfat og slå den varme sausen over. Strø over litt revet sitronskall. Server med kokte poteter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler