Flere resulteter finnes under oppskriften
4 stykker velhengt oksekjøtt
salt
1/4 ts oregano
3 ss olje
1 fedd hvitløk
4 store løk
5 tomater
4 gulrøtter
3 stilker selleri
750 g poteter
2 1/2 dl kraft eller vann og buljongpulver
1 sitron
Krydre kjøttet godt og stek det lett i olje på panne. Legg kjøttet over på en tallerken.
Knus hvitløk, hakk halvparten av løken og alle tomatene. Damp det i pannen til det er mykt. Fordel det på kjøttet.
Skrell potetene og legg dem i en gryte sammen med kraften. Dryss over salt.
Skjær gulrøttene og resten av løken i skiver, sellerien i mindre biter. Legg det over potetene. Legg kjøttet oppå, dryss med revet sitronskall og tilsett litt sitronsaft. Dekk med lokk og la retten surre til alt er mørt.
Dryss retten med persille og server den med en salat til. Retten kan også serveres med safranris, men siden det er poteter i den, kan risen sløyfes.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler