Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kokt høne
Saus:
2 ss smør eller margarin
1 1/2-2 ts karri
4 ss hvetemel
6 dl kraft
salt
1 bunt finklippet dill
kokt ris til 4 personer
Del hønen opp i serveringsstykker og legg i en vid kjele. Slå vann over til det dekker, og la hønen trekke over svak varme ca 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper benet. Bruk ca 1-2 ts salt pr. liter vann.
Lag sausen ved å smelte smør, dryss over karri og la det surre et par minutter. Dette gir en kraftig karrismak. Dryss på hvetemel og spe med kraften. Rør kraftig mellom hver speing. Smak sausen til og la den koke ca 5 minutter. Rør i finklippet dill.
Avkjøl hønsekjøttet, og skjær det fra benet og del det i pene biter. Legg hønsekjøttet i sausen.
Kok risen som anvist på pakken. Legg den i et dypt serveringsfat og slå gryten med kjøtt og saus over. Server rykende varm, og pynt med dill.
Smaker godt med salat og brød.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler