Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små koteletter skåret i biter
150 g lettsaltet og utbenet svinebog kuttet i terninger, uten svor
1 kg friske erter
½ dl olivenolje
1 stor hakket løk
4 små, nye løk
1 moden tomat, forvellet og hakket uten skinn og frø
1 bouquet garni med timian, rosmarin og laurbærblad
salt
pepper
litt safran
Picadaen:
se Picada under kategori saus blandet med:
50 g mandler som er forvellet og lettstekte
1 ss hakket persille
1 eggeplomme
litt smør
Kotelettbitene og boden stekes pent i oljen i en gryte. Ta dem ut. Så stekes løken og ertene til de forandrer farge. Ha i kaldt vann til det dekker ertene. Saltes, krydres, ha i bouquet garni, kotelettbitene og bogen samt tomaten. Alt holdes på svak varme med lokk.
Så knuses mandlene i en morter, og blandes med persille, eggeplommen og smøret.
5 minutter før det er ferdig jevnes picadaen med kraften til gryteretten. Pisk. Ha sausen tilbake i gryten og rør forsiktig. La det koke svakt i 2-3 minutter. Sausen skal være kremaktig.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler