Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg oksekjøtt
2 laurbærblad
1 løk
2 hvitløkfedd
2 kryddernellik
2 purrer
¼ selleri
3 gulrøtter
1 persillerot
6 poteter
litt sellerigrønt
salt
GRØNN SAUS:
½ ss krydderurter
½ ss kjørvel
½ ss persille
½ ss gressløk
½ ss estragon
½ ss karse
½ ss pimpinelle
½ ss sitronmelisse
½ ss syre
½ ss løvstikke
1 ts sellerigrønt
TILLEGG:
1 løk
1 hvitløkfedd
2 hardkokte egg
¾ dl olje
1 ½ ss sitronsaft eller 2 ss vineddik
salt
pepper
Legg oksekjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett salt, laurbærblad, løk som er spekket med kryddernellik, hvitløkfeddene og de øvrige grønnsaker og urter. La det småkoke med lokk ca 2 timer.
Skrell potetene og legg dem i gryten, del dem om de er store. Kok videre i ytterligere 30 minutter.
Grønn saus: Finhakk krydderurtene hver for seg. Finhakk også de hardkokte eggene. Smak oljen til med sitron eller vineddik, salt og pepper. Ha så i løk, hvitløk og egg. Bland godt.
Bland krydderurtene med hverandre og ha dem opp i marinaden. Vend det hele grundig. Prøv deg gjerne frem på forhånd for å finne din favorittblanding ( du kan klare deg med mindre enn de sortene som er i oppskriften).
Sausen serveres avkjølt til varmt oksebryst, som skjæres i skiver. Potetene som er kokt i kjøttkraften kan med fordel serveres til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler