Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg gryteklar kylling
1 løk
1 liter hønsebuljong
2 tomater
1 boks maiskorn, ca 140 g netto
2-3 poteter, helst melne
150 g fryste bondebønner eller aspargesbønner
2-3 ss hakket persille
salt
nykvernet pepper
kajennepepper
Skyll kyllingen under rennende kaldt vann. Del dem i store stykker og legg dem i en stor kasserolle. Skrell løken, skjær den i skiver og legg dem over kyllingen. Hell på buljong. Kok opp, legg på lokk og la kyllingen trekke på middels varme i ca 35 minutter til den er mør.
Dypp i mellomtiden tomatene o kokende vann noen sekunder til skinnet løsner. Dra av skinnet, del dem og klem ut kjernene. Finhakk tomatkjøttet. Ta kyllingstykkene opp av kraften og legg dem til side. La kraften koke uten lokk på sterk varme til den har kokt inn til ca 5 dl. Fjern skum og fett fra overflaten.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Sil kraften av maiskornene. Ha tomater, mais, poteter og bønner i gryten. Kok under lokk på svak varme i 15 minutter. La kyllingstykkene koke med hele, eller rens dem for skinn og bein, del kjøttet i biter og legg dem i gryten.
Dryss på persille, rør om og smak til gryten med salt, pepper og en knivspiss kajennepepper. Server den rykende varm, gjerne med brød til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler