• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Doro wat

Kjøtt / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 kyllinglår
2 ss nypresset sitronsaft
2 ts salt
3 løk, finhakket
4 ss niter kebbeh (se egen oppskrift)
4 hvitløkfedd, knuste
2 cm fersk ingefær, skrelt og revet
¼ ts malt kardemomme
¼ ts malt bukkehornkløver
1 klype nymalt muskat
4 ss berbere (se egen oppskrift)
2 ss paprikapulver
4 ss rødvin
4 hardkokte egg
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Doro wat er en klassisk etiopisk gryterett med kylling og egg i rød peppersaus. Den pakkes i injerabrød (se egn oppskrift) og spises med fingrene.

Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem inn med sitronsaft og salt. Legg lårene i en bolle, dekk med plast og la dem marinere i 30 minutter i romtemperatur.

Legg løken i jerngryten uten fett og stek over lav varme til løken er myk og tørr. Rør hele tiden og ta gryten av varmen av og til hvis løken legger seg ved.

Ha i Niter kebbeh, og når det begynner å putre har du i ingrediensene hvitløk, ingefær, kardemomme, fenugreek og muskat, men bare en av ingrediensene om gangen. Rør godt mellom hver gang.

Ha i berbere og paprikapulver, rør om og la det koke i 2 minutter. Hell så i vin og 1,85 dl vann. Kok opp under omrøring. La det koke til væsken har konsistens som kremfløte.

Ta opp kyllingen fra marinaden og klapp den tørr.

Legg kyllingen i den putrende sausen. Vend stykkene til de er godt dekket på alle kanter. Sett på lokk og la det trekke i 10 minutter.

Prikk de hardkokte eggene over det hele med en gaffel og ha dem i gryten. Rull dem i sausen til de er godt dekket over det hele.

Sett lokket på igjen og la det koke i 10-15 minutter til, eller til kyllingen er mør.

Smak om nødvendig gryten til med mer krydder før servering.

Kjøtt / Gryteretter


Sum Oppskrifter 173 funnet


Algerisk fåregryte med broiler

Amerikansk kyllinggryte

Biff stroganoff

Biffgryte

Biffgryte med hjort

Bombay-gryte

Brun lapskaus

Burgundisk kjøttgryte

Carbonnade flamande

Cassoulet fra Castelnaudary

Chili con carne

Chilikrydret kjøttgryte

Cowboy-gryte

Cowboymat

Doro wat

Dupp i gryten

Elggryte

Fattigmannsgryte

Feriegryte

Festgryte med kjøttdeig og pasta

Finsk lammegryte

Florentinsk gryte

Fransk kjøttgryte

Fransk lammegryte

Fransk pølsegryte

Franskinspirert trostegryte

Gratinert kalvefrikassé

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Gryte med kalvelår

Gryte med lammehjerte og grønnsaker

Gryte med rein- eller elgskav

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Grytestek av lammelår

Grytestekt oksekjøtt

Gulasj

Gulasj fra Østerrike

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Hermans gryte

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hverdagspaella

Høkerpanne

Høns i ris og karri med dill

Hønsefrikassé med sitronsmak

Indisk karrigryte

Indisk lammekarri

Indonesisk gryte

Iransk lammegryte

Irish stew

Irsk lammegryte

Irsk pølsegryte

Japansk kylling

Jegerens haregryte

Jegergryte

Kalv i kjøttsaus

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvenyre i fløtesaus

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Karelsk gryte

Karl Johan-gryte

Karrigryte

Kinesisk gryte

Kinesisk kalvegryte

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og grønnsakgryte

Kjøtt- og pølsegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Kjøttdeiggryte

Kjøttgryte

Kjøttgryte fra Kina

Kjøttgryte med hvite bønner

Koking av kraft

Kotelett og pølsegryte

Kristines gryte

Krydderlam i leirgryte

Krydret biffgryte

Krydret gryte

Kylling i chilisaus

Kylling Marengo

Kylling med kikerter

Kylling med Sauce Piquante

Kyllingcurry

Kyllinggryte

Kyllinggryte

Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med gulrøtter

Kyllinggryte med oliven

Kyllinggryte med sopp

Kyllinggryte med squash

Kyllingleverpanne

Lam med sitron og paprika

Lammegryte fra Hellas

Lammegryte med bønner

Lammegryte med hvite bønner

Lammegryte med kanel og granateple

Lammegryte med mais

Lammegryte med rosiner

Lammegryte med rødvin

Lammegryte med røtter

Lammegryte med salat

Lammekarri

Lapskaus

Levergryte

Levergryte med kremsaus og bacon

Madridgryte

Marinert lammegryte

Marokkansk lammegryte

Marseille-biff i gryte

Mexicansk kylling- og maisgryte

Mexikansk gryte

Mør hjortegryte med ris og paprika

Mørbradgryte

Nasi Goreng

Norlandsgryte

Oksegryte

Oksegryte fra Provence

Oksegryte med bønner

Oksegryte med grønnsaker og krydder

Oksegryte med småløk

Oksehalegryte

Oksekjøtt med grønn saus

Orientalsk leverragu

Ossobuco

Peppergryte fra Balkan

Polsk gryte

Portugisisk kjøttstuing med løk

Puspas

Pytt i panne

Pølse- og løkgryte

Ragu av oksekjøtt

Reinskavgryte

Ris, lam og grønnsaker

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rød lammekarri

Saftig kaningryte

Samens reinsdyrgryte

Skotsk oksegryte

Sprengt oksebryst med grønnsaker

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat

Sterk kaningryte

Sterkt krydret biffgryte

Stifado

Storfegryte med calvados og estragon

Svinebog i gryte

Svinegryte med rosiner

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøttgryte med ingefær

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Sviskegryte med hjort

Sydlandsk kjøttdeiggryte

Sydlandsk lammegryte

Tunesisk kyllinggryte

Ungarsk gulasj

Varm kjøttgryte med rødvin

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvingryte med oliven

Viltgryte

Viltstek i gryte

Wok med mørbrad og grønnsaker

Østen-gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen