Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg grytekjøtt fra storfe i terninger
5 ss olivenolje
½ dl calvados
2 dl hvitvin
1 hakket løk
1 hakket hvitløkfedd
2 ts hakket frisk estragon
200 g rensede og flådde tomater, hakket
3 dl kraft
2 ss hakket persille
2 persillestilker
½ appelsin i skiver, delt i 6
salt
pepper
Brun kjøttet i oljen, ha i calvados og la det surre i 3-4 minutter. Ha i løk, hvitløk, estragon, hvitvin, tomater og kraft til det dekker kjøttet, persillestilkene, salt og pepper. La det trekke i ca 80 min til det er mørt.
Ta opp persillen, ta kjøttet ut av kraften og hold det varmt. Kok inn kraften til 2/3, ha kjøttet tilbake og legg over appelsinene. La det trekke i 10 min.
Dryss over persille og server.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler