Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg lettsprengt oksebryst
1 løk
2 laurbærblad
4 gulrøtter
4 persillerøtter
½ selleri
pepper
TILBEHØR
2 ss finrevet pepperrot
1 dl kremfløte
3 kokte rødbeter, ikke syltede
KRYDDERSMØR:
75 g smør
½ ts sitronsaft
1 ½ bunt persille
Legg kjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett så løk, litt pepper, samt laurbærbladene og la kjøttet koke under lokk på svak varme i ca 90 minutter.
Ta opp løk og laurbærblad. I mellomtiden har man gjort i stand grønnsakene, som nå legges i gryten. Kok videre ca 45 minutter.
Bland finrevet pepperrot med halvvispet kremfløte. Skjær skrellede, kokte rødbeter i skiver og hell pepperrotsausen over.
Rør smøret mykt, finhakk persillen og bland denne og sitronsaften i smøret. Form kryddersmøret til en rull og legg det kaldt noen timer, helst i kjøleskap.
Server kjøttet i skiver på et varmt fat. Tilbehøret legges opp porsjonsvis på et salatfat. Kryddersmøret tas fram og skjæres i skiver umiddelbart før servering.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler