• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Oksegryte fra Provence

Kjøtt / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg oksekjøtt, fra skank eller bog
2 låk, skåret i 4 båter
3 hvitløksfedd, skrelt og knust
svart pepper
en klype allehånde
suppekvast laget av 4 kvister hver av frisk timian og rosmarin, 1 laurbærblad og appelsinskall
6 dl kraftig rødvin
2 ss olivenolje
250 g salt flesk
6 skiver bacon eller 2 biter fleskesvor
2 store gulrøtter, skåret i tykke skiver
500 g plommetomater, flådd og skåret i 4 båter
125 g svarte olivener, helst Nicoise-oliven
60 g tørket steinsopp eller 250 g frisk skogsopp
salt
90 g fersk pasta pr. person, f.eks. tagliatelle

Bruksanvisning

Rens oksekjøttet for fett dagen i forveien og skjær kjøttet i store stykker som legges i en bolle sammen med løk, hvitløk, krydder, suppekvast, vin og olje. Sett til marinering, helst i 24 timer.

Neste dag deler du opp det salte flesket i små strimler. Legg dem i en stor gryte sammen med baconskivene og hell vann til det dekker. Kok langsomt opp og la det koke i 5 minutter. Hell av kokevannet.

Fôr bunnen på en form eller gryte av steintøy eller støpejern med halvparten av baconet eller en av fleskesvorbitene.

Ta kjøttet opp av marinaden og sil det. Ta vare på marinaden. Legg oksekjøtt, løk, hvitløk, krydder, suppekvast og det salte flesket i strimler i gryten, og legg gulrøtter og tomater innimellom.

Kok opp marinaden og hell den over kjøttet. Dekk gryten med matpapir eller aluminiumfolie og legg deretter på lokket.

La det trekke i 3 1/2 - 4 timer, enten svakt surrende på komfyren eller i stekeovn på lav temperatur (140 C). I mellomtiden forveller du olivenene i 2 minutter i kokende vann. Legg steinsoppen i bløt i litt varmt vann i 15 minutter, slå deretter vannet fra.

Etter at retten har kokt i 3 timer, tilsettes oliven og steinsopp. Sett på lokket igjen og la det trekke ytterligere 30 minutter, til kjøttet er så mørt at det kan skjæres med skje.

Rett før servering koker du opp4 liter saltet vann og hard den ferske pastaen i kjelen. Kok den og hell deretter av kokevannet.

Skum fettet fra overflaten, fjern flesket og juster saltmengden. Serveres sammen med den nykokte pastaen.

Kjøtt / Gryteretter


Sum Oppskrifter 173 funnet


Algerisk fåregryte med broiler

Amerikansk kyllinggryte

Biff stroganoff

Biffgryte

Biffgryte med hjort

Bombay-gryte

Brun lapskaus

Burgundisk kjøttgryte

Carbonnade flamande

Cassoulet fra Castelnaudary

Chili con carne

Chilikrydret kjøttgryte

Cowboy-gryte

Cowboymat

Doro wat

Dupp i gryten

Elggryte

Fattigmannsgryte

Feriegryte

Festgryte med kjøttdeig og pasta

Finsk lammegryte

Florentinsk gryte

Fransk kjøttgryte

Fransk lammegryte

Fransk pølsegryte

Franskinspirert trostegryte

Gratinert kalvefrikassé

Gryte med kalvehjerte og grønnsaker

Gryte med kalvekjøtt

Gryte med kalveknoke

Gryte med kalvelår

Gryte med lammehjerte og grønnsaker

Gryte med rein- eller elgskav

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Grytestek av lammelår

Grytestekt oksekjøtt

Gulasj

Gulasj fra Østerrike

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Hermans gryte

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hverdagspaella

Høkerpanne

Høns i ris og karri med dill

Hønsefrikassé med sitronsmak

Indisk karrigryte

Indisk lammekarri

Indonesisk gryte

Iransk lammegryte

Irish stew

Irsk lammegryte

Irsk pølsegryte

Japansk kylling

Jegerens haregryte

Jegergryte

Kalv i kjøttsaus

Kalvebrissel fra Alsace

Kalvegryte med erter

Kalvegulasj

Kalvehjerte med grønnsaker

Kalvekjøtt i rødvin

Kalvekjøttgryte med grønne bønner

Kalvenyre i fløtesaus

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Karelsk gryte

Karl Johan-gryte

Karrigryte

Kinesisk gryte

Kinesisk kalvegryte

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og grønnsakgryte

Kjøtt- og pølsegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Kjøttdeiggryte

Kjøttgryte

Kjøttgryte fra Kina

Kjøttgryte med hvite bønner

Koking av kraft

Kotelett og pølsegryte

Kristines gryte

Krydderlam i leirgryte

Krydret biffgryte

Krydret gryte

Kylling i chilisaus

Kylling Marengo

Kylling med kikerter

Kylling med Sauce Piquante

Kyllingcurry

Kyllinggryte

Kyllinggryte

Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med gulrøtter

Kyllinggryte med oliven

Kyllinggryte med sopp

Kyllinggryte med squash

Kyllingleverpanne

Lam med sitron og paprika

Lammegryte fra Hellas

Lammegryte med bønner

Lammegryte med hvite bønner

Lammegryte med kanel og granateple

Lammegryte med mais

Lammegryte med rosiner

Lammegryte med rødvin

Lammegryte med røtter

Lammegryte med salat

Lammekarri

Lapskaus

Levergryte

Levergryte med kremsaus og bacon

Madridgryte

Marinert lammegryte

Marokkansk lammegryte

Marseille-biff i gryte

Mexicansk kylling- og maisgryte

Mexikansk gryte

Mør hjortegryte med ris og paprika

Mørbradgryte

Nasi Goreng

Norlandsgryte

Oksegryte

Oksegryte fra Provence

Oksegryte med bønner

Oksegryte med grønnsaker og krydder

Oksegryte med småløk

Oksehalegryte

Oksekjøtt med grønn saus

Orientalsk leverragu

Ossobuco

Peppergryte fra Balkan

Polsk gryte

Portugisisk kjøttstuing med løk

Puspas

Pytt i panne

Pølse- og løkgryte

Ragu av oksekjøtt

Reinskavgryte

Ris, lam og grønnsaker

Rådyrgryte

Rådyrgryte med kantareller

Rød lammekarri

Saftig kaningryte

Samens reinsdyrgryte

Skotsk oksegryte

Sprengt oksebryst med grønnsaker

Sprengt oksebryst med pepperrotsalat

Sterk kaningryte

Sterkt krydret biffgryte

Stifado

Storfegryte med calvados og estragon

Svinebog i gryte

Svinegryte med rosiner

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøttgryte med ingefær

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Sviskegryte med hjort

Sydlandsk kjøttdeiggryte

Sydlandsk lammegryte

Tunesisk kyllinggryte

Ungarsk gulasj

Varm kjøttgryte med rødvin

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvingryte med oliven

Viltgryte

Viltstek i gryte

Wok med mørbrad og grønnsaker

Østen-gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen