Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g hvite bønner
1 finhakket løk
1/2 kg renskåret oksekjøtt
olje til steking
2 fedd hvitløk
1/4 l rødvin
3/4 l vann
3 tomater i båter
400 g poteter i terninger
250 g grov medisterpølse
salt
pepper
paprikapulver
salvie
persille
Legg bønnene i bløt natten over. Brun løken i olje sammen med kjøttet skåret i terninger. Tilsett knust hvitløk og hell på vin og vann. Dryss med salt og pepper.
Hell bløtevannet av bønnene og ha dem i gryten til kjøttet. La retten småkoke ca 40 minutter. Hell på litt mer vann om nødvendig.
Tilsett tomater, råskrelte poteter i terninger og kokt pølse i skiver. Dryss på paprikapulver og salvie og la retten surre videre 30-40 minutter, eller til alt er mørt.
Smak retten til og dryss klippet persille over.
Server retten i gryten, eller i varmt, dypt fat, med brød og rødvin til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler