Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g mørbrad
2 gulrøtter
250 g broccoli
1 liten purre
1 liten squash
2 tomater
¼ blomkålhode
2 cm sitrongress eller revet skall av ½ sitron
1 finhakket bunt gressløk
SAUS:
2 dl ananassaft
2 dl rødvin
2 dl kraft
3 ss tomatpuré
1 knust hvitløkfedd
1 ts revet, frisk ingefær
1 liten løk
1 ts honning
salt
pepper
olje til steking
Skjær kjøttet i lillefinger-tykke strimler. Skjær broccoli og blomkål i små buketter, gulrøtter og squash i små staver. Flå og skjær tomatene i båter, purre og sitrongress i tynne skiver.
Kjør alle ingrediensene til sausen i foodprocessor til en glatt saus. Kok opp og kok inn til det halve.
Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det raskt i en wok-panne eller en stor jerngryte på sterk varme. Ta ut kjøttet og legg det til side.
Stek grønnsaker i samme gryte. Begynn med gulrøtter og blomkål. Når disse begynner å bli myke, tilsettes resten av grønnsakene.
Legg kjøttet tilbake sammen med grønnsakene og hell over sausen. Kvern litt sort pepper over. Gi det hele et oppkok.
Serveres straks sammen med kokt ris eller stekte poteter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler