Flere resulteter finnes under oppskriften
1 renset ørret, ca 700 g
1/2 ts salt
1 ss sesamolje
2-3 vårløk som deles i to på langs
2 ss lys soyasaus
2 ss kinesisk risvin/tørr sherry
1 ss finrevet fersk ingefær
2 ss vegetabilsk olje
finhakket strimlet vårløk til pynt
Bruk en skarp kniv og skjær skråsnitt på begge sider av fisken inn til benet med ca 2,5 cm avstand. Gni fisken inn- og utvendig med salt og sesamolje.
Fordel vårløken jevnt utover en ildfast form og legg fisken oppå. Bland soyasaus og vin eller sherry med ingefær og hell blandingen over fisken.
Sett formen i en dampkoker over kokende vann og dampkok ved sterk varme i 12-15 minutter til fisken er kokt.
Varm oljen i en liten kjele. Ta formen opp av dampkokeren. Legg den strimlede vårløken på fisken og hell den varme oljen langs fisken. Server omgående.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce