Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kylling uten skinn og ben
1 ts salt
½ eggehvite, lett pisket
2 ts maisenna rørt ut i litt vann
4 ss vegetabilsk olje
6-8 små shiiakesopp, bløtlagt
115 g skivet bambusskudd, avrent
115 g sukkererter, renset
1 vårløk skåret i små biter
noen få biter fersk ingefær, skrelt
1 ts brunt sukker
1 ss lys soyasaus
1 ss kinesisk risvin
eller tørr sherry
noen dråper sesamolje til servering
Skjær kyllingen i tynne skiver, 2,5 cm brede. Bland en klype salt med eggehviten og maisennajevningen i en bolle og bland i kjøttet.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm, har du i kjøttstrimlene og freser dem under omrøring over middels varme i ca 30 sekunder. Deretter tar du det opp med hullsleiv og holder det varmt.
Tilsett sopp, bambusskudd, sukkererter, vårløk og ingefær og fres det under omrøring ca 1 minutt over sterk varme. Tilsett salt, sukker og kylling. Bland godt og tilsett soyasaus og vin eller sherry. Rør et par ganger til, dynk med sesamolje og server.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce