• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylte godbiter

Internasjonale / Kina

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g hvetemel, siktet 2,5 dl varmt vann FYLL: 100 g rød eller hvit kål i strimler 200 g medister- eller kjøttdeig 2 ss soyasaus ¼ ts malt pepper 2 ss sesamolje 1 egg, sammenvispet 5 ss olje til steking SAUS: 4 ss vin- eller epleeddik 2 ss soyasaus 2 ss revet frisk ingefær eller ½ ts tørket litt sukker

Bruksanvisning

Legenden vil ha det til at en distré kjøkkensjef svidde et parti fylte melboller. Hans snartenkte sønn avledet keiserens vrede ved å si at hans far hadde oppfunnet en ny rett kalt Fylte godtbiter med svidde bunner. For ytterligere å skjule flausen, serverte han dem med en skarp eddik- og ingefærsaus. Dette skulle bevise at de fleste herlige retter starter med et uhell. Bland mel og vann til en fast deig og kna den i 10 minutter eller til den slipper bollen. La den hvile under plast i 30 minutter. Forvell kålen i kokende, lettsaltet vann i 2 minutter. La den renne godt av og bland den med resten av ingrediensene til fyllet. Bland sausen. Del deigen i tre deler og trill hver del til en 25 cm lang pølse. Del hver pølse i 10 emner. Kjevle hvert emne ut til en sirkel, ca 7 cm. Legg 2 ts fyll på hver sirkel og brett sammen til halvmåner. Klem kantene godt sammen. Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek så mange som mulig om gangen og stek dem gylne. Legg dem tett i tett i pannen og ha 1 ¾ dl vann i pannen. Legg på lokket og la dem koke til all væske er kokt inn og godbitene er brune under. Smak eventuelt til sausen med mer krydder, surt og søtt og server den ved siden av.

Internasjonale / Kina


Sum Oppskrifter 74 funnet


Det kinesiske kjøkken

Ananas-båter

Avocado- og Lime-is

Blandede grønnsaker i wok

Braisert fisk med sopp

Braiserte grønnsaker

Bresert svinebuk

Chow Mein med skalldyr

Dampede kinesiske melboller

Dampet fisk

Dampkokt ris

Dampkokt ørret med ingefær

De 18 lohaner

Drukken kylling

Five-Spice fisk

Fujong-reker

Fylte godbiter

Glasserte epler

Goreng Pisang

Gylne biter

Hvitløksopp

Ingefær-kylling

Kald kylling i soyasaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kinesiske egg

Kinesiske kyllingvinger

Kinesiske kålruletter

Krabbe- og maissuppe

Kylling med kinesiske grønnsaker

Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus

Kylling og grønnsaker i wok

Kyllinggryte med mandler og krabbe

Kyllingnudler

Lime- og litchisalat

Løskokt ris

Mandel- og lichidessert

Mandelpudding

Marmorerte vaktelegg

Melboller med svinekjøtt

Mini Vårruller

Mongolsk lammestuing

Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp

Nudler med grønnsaker

Nudler med kylling, reker og skinke

Pekingand

Reke- og maissuppe

Reker Fu-Yung

Reker i skarp saus

Rosenkål i wok

Røde og hvite reker

Sesamtoast

Sichuan spareribs

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Soyabraisert kylling

Sprøstekt aromatisk and

Sprøstekt tang

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Stekt ris med egg

Stekt ris spesial

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Stir-fried reker og sukkererter

Storfekjøtt med appelsin og ingefær

Suppe med rekeboller

Sursøte nudler

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce

Torsk med sopp og bambusskudd

Tørrstekt strimlet biffkjøtt

Vårrull med kylling

Vårruller med Hoi sin-saus

Wokede skalldyr

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen