• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Drukken kylling

Internasjonale / Kina

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kyllinger, ca 1,5 kg 6 ss olje 1,5 dl tørr sherry eller risvin 1,5 liter vann 4 ss soyasaus 2 ss frisk revet ingefær eller ½ ts tørket malt 4 ss sesamolje 2 hvitløkfedd, pressede

Bruksanvisning

Skyll kyllingen i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Bland 2 ss soyasaus og 2 ss vin og pensle kyllingen med blandingen. Varm oljen i en stor stekepanne eller gryte og stek kyllingene pent brune på alle sider. Legg kyllingene over i en leirgryte (se tredje avsnitt) eller kasserolle og tilsett resten av ingrediensene. La dem så vidt småkoke til de er møre, ca 1 time. De er møre når låret lett løsner fra kroppen når du trekker i det. Snu kyllingene ofte i gryten og tilsett mer vann om nødvendig. Server dampede kinesiske melboller til (se egen oppskrift) eller kokt ris. Denne kyllingretten skal aller helst kokes i en kinesisk leirgryte. Det setter god smak, særlig om den er velbrukt. Den kalles også sandkrukke og er laget for å koke mat over ikke for varme glør. En römertopf kan også brukes, og husk å følge bruksanvisningen. La den ligge i vann 1 time før bruk, sett den inn i kald stekeovn og sett ovnen på 175 C. Beregn minst 2 timer og sjekk at kyllingen er helt mør. Låret løsner lett fra kroppen når du drar i det. Du trenger ikke snu dem hvis du bruker römertopf. Det sies at denne retten var favorittretten til Tang-dynastiets keiserinne Yang Kwei Fei, berømt for sin skjønnhet og sin sans for et glass eller tre. Tradisjonelt symboliserer en kinesisk kylling med hode, kokt i en leirgryte, fuglen Føniks og gjenfødelse.

Internasjonale / Kina


Sum Oppskrifter 74 funnet


Det kinesiske kjøkken

Ananas-båter

Avocado- og Lime-is

Blandede grønnsaker i wok

Braisert fisk med sopp

Braiserte grønnsaker

Bresert svinebuk

Chow Mein med skalldyr

Dampede kinesiske melboller

Dampet fisk

Dampkokt ris

Dampkokt ørret med ingefær

De 18 lohaner

Drukken kylling

Five-Spice fisk

Fujong-reker

Fylte godbiter

Glasserte epler

Goreng Pisang

Gylne biter

Hvitløksopp

Ingefær-kylling

Kald kylling i soyasaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kinesiske egg

Kinesiske kyllingvinger

Kinesiske kålruletter

Krabbe- og maissuppe

Kylling med kinesiske grønnsaker

Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus

Kylling og grønnsaker i wok

Kyllinggryte med mandler og krabbe

Kyllingnudler

Lime- og litchisalat

Løskokt ris

Mandel- og lichidessert

Mandelpudding

Marmorerte vaktelegg

Melboller med svinekjøtt

Mini Vårruller

Mongolsk lammestuing

Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp

Nudler med grønnsaker

Nudler med kylling, reker og skinke

Pekingand

Reke- og maissuppe

Reker Fu-Yung

Reker i skarp saus

Rosenkål i wok

Røde og hvite reker

Sesamtoast

Sichuan spareribs

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Soyabraisert kylling

Sprøstekt aromatisk and

Sprøstekt tang

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Stekt ris med egg

Stekt ris spesial

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Stir-fried reker og sukkererter

Storfekjøtt med appelsin og ingefær

Suppe med rekeboller

Sursøte nudler

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce

Torsk med sopp og bambusskudd

Tørrstekt strimlet biffkjøtt

Vårrull med kylling

Vårruller med Hoi sin-saus

Wokede skalldyr

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen